Ölümcül Hata (Blair Mallory #1)

10 puan

Blair Mallory bir amigo kızdır. Üniversiteye amigo kızlara ayrılan burstan yararlanarak gitmiştir. Mezun olur olmazda Jason Carson ile evlenmiştir. Jason kedini politika kariyerine adamıştır. Blair onu on yedi yaşında ki kız kardeşi Jennifer'ı öperken yakalayınca dört yıllık evliliğini bitirmiştir. Elinde ki resimden dolayı Jason istediği her şeyi vermeye razı olmuştur. Bununla kalmaz bunu kardeşinin yanına bırakmayıp kardeşini annesine söylemiştir. Onu kan bağından dolayı affetmiştir fakat kocasını asla affetmez. Ondan aldığı para ile de spor salonu açmıştır.
Spor salonuna kaydolan Nicole Goodwin Blair'i taklit eder. Saç rengi,modeli,losyonu,kıyafetleri,arabası dahil her şeyini taklit eder ama Blair'den nefret eder. Salonda ki diğer kadınları da rahatsız edip aşağılar. Üyeler şikayet edince de fırsatını bulan Blair üyeliğini bitirir. Nicole olay çıkarsa da ayrılmak zorunda kalır.

Blair salonu kitlerken Nicole'i yanında bir adam ile onu beklerken görür. Silah sesinden sonra kendisini öldürmek için geldiklerini düşünür fakat ateş edilen kendisi değil Nicole'dir.
Soruşturmaya ise teğmen Jefferson Wyatt Bloodsworth gelir. Wyatt ile iki sene önce üç kez çıkmışlardır. Son buluşmadan sonra Wyatt gitmiş bir daha aramamıştır. İki yıl geçmesine rağmen sesini duyunca Blair'in kalp atışları hızlanır fakat önce onu tanımama oyununu oynar. Tabi ki Wyatt buna inanmaz.

Wyatt profesyonel futbol oynamış üç yıl da evli kalmıştır. Futbolu bıraktığı gün karısı boşanmak istemiştir. İki sene önce korkup Blair'i aramamıştır. Cinayet haberini alınca onun unuttuğunu sandığı Blair olmadığını öğrenince rahatlar.

Cinayet araştırılmaya başlanır. Önce hedefin cinayet tanığı olan Blair olduğu düşünülür. Blair'i öldürmeye çalışırlar ve yaralanır. Wyat'ın koruyuculuğu devreye girer onun evinde kalır ve tüm bu işler ikiliyi iyice yakınlaştırır. Wyatt nişanlı olduklarını yayar. Hatta Blair'i annesine torunlarının annesine iyi bak diye bırakır. Blair yeniden canının yanmasını,kalbinin kırılmasını istemez bu yüzden güven problemi olsa da Wyatt onun güvenini yeniden kazanmaya kararlıdır. Artık pişmandır ve o korkan halinden eser yok.
İkili bir yandan ilişkisini yaşarken bir yandan da katili araştırmaya devam ederler. Tam katil yakalandı diye düşündüklerinde yeni bir kaza ile karşılaşırlar ve olayların çözülmesi kolay olmaz.

Wyatt bayıldım ona Nicole öldükten sonra Blair'in ölmediğini anlayınca, elinden kaçırmamaya karar verip ilk iş yüzük almış. Blair başına ne iş açarsa açsın buna değeceğini anlar. Onu korumak için gökyüzünü yeryüzüne taşıyabilir,onun yakıp yıktığı ormanları söndürmek için koşuşturmaya razı.
Blair'e eğlenceli hallerine,listelerine bayıldım. Kitap o eğlenceli anlatımı ile daha ilk sayfadan bağladı beni. Ciddi bir mesele var ortada bir cinayet var, suçlu aranıyor fakat eğlenmemek mümkün değil. Cinayet arkada figür gibi kalıyor. Bunun sebebi tabi ki önemsiz veya üzerin de durulmaması değil kitap boyunca var, araştırılıyor ama ikili o kadar keyifli ki arka planda kalıyor. Aşk, aksiyon,eğlence dolu bir kitap.Katilin ortaya çıkısı ve sonrası ise bambaşka bir olay. Bayıldım kitaba da ikiliye de.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »