Nisan Yağmurları (The Wallflowers, #4)

10 puan

Daisy Bowman ve ablası ailesi ile Amerika'dan İngiltere'e unvan sahibi koca bulmak için gelmişlerdir. Ablası evlenmiştir şimdi sıra ondadır. Ufak tefek,narin biridir.
Kitap kurdu ve hayaller kuran bir romantik olduğundan üç sezon boyunca bir koca bulamamıştır.Fakat artık babası Amerika'ya dönmek için sabırsızdır. Masraftan başka bir şey yapmayan kızının teklif alamayacağı belli olduğundan ona koca seçmiştir. Sağ kolu olan Matthew Swift. Matthew şimdiye kadar karşılaştığı en iyi iş zekasına sahiptir ve kendisine yürekten bağlıdır. Damat olarak onu ister ve zamanı gelince şirketini onun devralmasını ister. Üç oğlunun iş umurunda değildir. On yıldır yanında yetişen Matthew oğullarının aksine güçlü,hırslı,acımasızdır bu yüzden onu varisi yapmak ister. İstemeyen kızına da asalak gibi yaşamak yerine bir evi kocası olmasını ve mayıs sonuna kadar evlenemezse de Matthew ile evlendireceğini söyler.
Daisy ise Matthew ile evlenmek istemez. Hep aşık olmak istemiş fakat sürekli yolunda gitmeyen bir şeyler olmuştur. Daha önce arkadaşları adına dileklerde bulunduğu dilek kuyusuna bu kez kendisi için gider. Kendisine göre olan adamı dilediği sırada uzun,kaslı bir adam gelir. Kemik torbası diye hatırladıkları Matthew. Hayatında böyle bir dönüşüm görmemiştir. Fakat Matthew'in babasının fikirlerinden haberi yoktur. Dünyada ki hiçbir şeyin onu soğuk,her şeyi bilen,hırslı bulduğu Matthew'in karısı olmaya ikna edemeyeceğini düşünür. Ayrıca onunla olacak kadına da acır.
Daisy'nin kendisine uygun bir koca bulabilmesi işine girişilir. Westcliff ve St.Vicent bile işe karışır ve uygun damat adaylarının listesini yaparlar. Matthew ise işleri değiştirir.

Matthew ilk gördüğü andan beri Daisy'e aşıktır. Acı geçmişi,sırrı, kendini Daisy'e uygun bulmaması yüzünden Daisy'den uzak durmaya çalışsa da duyguları değişmez. Önce Daisy'nin başkası ile olmasını sağlamaya çalışsa da Daisy'nin kıskandırma çalışmalarına daha fazla dayanamaz ve ikili bir anda kendilerini karşı koyamadıkları bir halde bulurlar.

Süs bitkilerine bayılmıştım aralarından en az sevdiğim Daisy olsa da kitapta onuda sevmeye başladım.
Matthew'in uzun süredir aşık olması,saçını saklaması etkileyiciydi. İkili birbirine tam uymuştu. Seride her kitabı okurken diğer kahramanlarında olması güzel. Annabella'nın bir kızı var Lillian'ında bir kızı olur ve finalde Evie hamile. Onları tekrar okumak keyifli oluyor ama bu kitapta bu çok fazlaydı daha az olsaydı da ikiliyi daha çok okuyabilseydik.
Bu kitapla serinin sonuna geldik dört süs bitkisinin hikayesi de ayrı ayrı güzeldi kitap sonunda zaferlerini kutlamaları da çok iyi olmuş bunu hak ettiler.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »