Neredesin Bernadette?

8 puan

Detaylı yorum için: http://tarihiaskromani.blogspot.com/2013/05/kitap-yorum-neredesin-bernadette_11.html

Öncelikle şunu diyebilirim ki daha ilk sayfalarından kitap kendini belli ediyor. Yazım tarzı olsun, diyologlar olsun olay akışına kadar okuduğumuz bildiğimiz romanlardan oldukça farklı. Başlarda alışamadığım için kitabı tutup fırlatmak istesemde bir yerden sonra koynuma alıp bağrıma bastım kendisini. :)

Bu fırlatma hissi tamamen tekniğine alışkın olmamanız ile ilgili bir durum, yanlış bir izlenim vermeyelim yoksa kitap ödül aldı diyoruz, abuk subuk olması beklenemez değil mi?

Bernadette'nin kızı olan Bee'nin okul hayatı ve başarıları ile ilgili bir giriş ile başlıyoruz. Bu kısımda Bernadette ve ailesi ile ilgili ortamın sosyal yapısı ile ilgili bir takım ipuçları buluyoruz. Kitaptaki olayları birçok kişinin ağzından okuma ayrıcalığınız var. Kitabı belki en çok sevmemin sebebi buydu. Bee'nin bakış açısı ile ilgili okuduğum kısımlarda oldukça güldüm. Kitabın dili cidden çok iyi. Çevirmene Küçük Kız'dan bir alkış!

Kitabın içerisine ne kadar çok olay sıkıştırılmış aklınız almaz :) Bir örgü kalabalığı var diyemem ancak dizi izler bir formda olacaksanız büyük ihtimal. :)

Annemiz Bernadette çok değişik bir kadın. Kitap bitmesine rağmen kadın ile ilgili hala doldurulması gereken boşluklarım var düşünün. :) Bir kere çok konuşuyor, cidden bana inanın. Birde ben kendime çok konuşurum derim yok abi benden fenalarıda varmış. Kendime daha fazla haksızlık yapmayacağım. :p

Bernadette'nin kocası oldukça değişik bir adam, Microsoft da çalışıyor ve bir ciniyus, ama katlanılası mı HAYIR! Kıl olmak istemedim ama elimde değil tutuldum belirli yerlerde. Karakter anlatımı ile ziyadesiyle doydum diyebilirim. Tıpkı şu günde olduğu gibi değişik bir sürü karakteri okuma ve onların ağızından olayları dinleme fırsatı bulmak bana büyük keyif verdi.....

10 yıl, 11 ay

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »