Muhafazakar Aşk

9 puan

Yeni bir yayınevi, yeni bir yazar... Açıkçası ben sevdim, hatta çok sevdim :)

Konusu zaman zaman "ben bunu nereden hatırlıyorum" dedirtse de merakla okutuyor. Zaten bir yerden sonra özgünleşiyor :)

Beni tek rahatsız eden şey, sanırım bu da son okuduğum kitaplarda çok karşılaşmış olduğum için "ikiz" unsuru oldu :S Birbirlerine çok benzeyen, hatta her değiştirebilen kardeşlerden/kuzenlerden yoruldum sanki :)

Ha birde dul sendromum var :P Eline el değmemiş leydilere hasret kaldım yahu :)

Bu kitapta da kızımız dul ve 4 yaşında bir kızı var. Ama o kızı yersiniz :) Acayip sevimli. Hele dük ile olan iletişimi bile yetip artıyor :) Dükümüz burnu havada olduğu için "bana Exeter diyebilirsin" diyor ve Molly de ona "EXTERA" diyor :)

Konumuza gelince; David ve Marcus (yani dükümüz) ikizler. Ama bunu ancak birkaç bölüm okuduktan sonra anlıyoruz, zira David hep abi diye bahsediyor. Meğer yarım saat geç doğduğu için ona abi diyormuş! Bence çok abuk...

Neyse, Marcus ne kadar ağır abiyse, David de bir o kadar hafif :) Hayatı kumar masalarında, yarışlarda ve evli kadınların yataklarında geçiyor. Son macareasından sonra da abisi! tarafından şehirden uzaklaştırılıyor. Bu uzaklaşma da bir kaza yapıyor ve kendini papazın dul karısı Hannah'ın evinde buluyor. Hannah ona çok iyi bakıyor ve arkadaş oluyorlar. Daha donra David, Hannah'a evlenme teklifi ediyor. Çünkü onun durumuna üzülüyor. Ama düğün günü yaklaştığında fena tırsıyor ve evlilik kaynda abisi Markus'un adını yazıp onun adına imzalıyor. Londra'ya döndüğünde de Hannah'ı abisinin abine bırakıp ortadan kayboluyor! Ama bu yetmezmiş gibi ayrıca üvey annesine ve kız kardeşine bir mektup yazıp abisinin aşık olarak evlendiğini haber ediyor ve gazeye evilik ilanı veriyor!

İşte olaylar böyle başlıyor. Marcus ve Hannah'ın ilk karşılaşması, ardından bir süre evli kalmak için karar vermeleri ve sonrasında birbirlerine karşı çekimleri başlıyor.

Açıkçası ben aradaki aşkı çok sevdim, çünkü tam benim kalemimdi :) Georgette Heyer'in kitapları gibiydi, sadece bu kitapta cinsellik vardı! Ama karakterlerin canlılığı, hareketliliği çok benzerdi.

Çevirisi de güzeldi ve su gibi aktı gitti.

Bu arada macera da vardı, yani klasik histler gibi tanış-kapış-seviş üçlemesi değildi!!!

Kısaca benim iyiler listeme giren bir ktiap ve yazar... Zevkle öneriyorum :)

not: Kitabın adı ile konusunun uzaktan yakından alakası yok! ancak kapağı sevdim :)

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »