Muhafazakar Aşk

10 puan

Marcus Reece ve David ikiz kardeşlerdir. Marcus daha önce doğduğu için düktür. Marcus düklüğün getirdiği ağırlığa sahipken David tam tersi kumar,eğlence ve kadınlara çok ilgilidir. En son evli bir kadınla birlikte iken Marcus bunu öğrenen koca gelmeden önce David'i bu olaydan kurtarır. Olay unutulana kadar David'in taşraya gitmesini önerir.
David ise gider gitmez yeni bir olaya karışır. Yarış yaptığı arabasıyla kaza geçirir ve sakatlanır. Yardımına koşan ise Hannah Preston olur.

Hannah dul papaz karısıdır. Kocası altı ay önce ölmüştür. Dört yaşında bir kızı vardır. Kocası ölünce papaz evinde yaşamaya devam etmişlerdir. Yeni papaz eve yerleşeceğinden taşınmak zorundadır. Gidebileceği tek yer ise babasının evidir.
Evinin orada olan kazaya yardıma gider ve bacağı kırılan David'in evinde kalmasına izin verir. David kendisine bakan, Hannah'dan hoşlanmaya başlar. Evinden taşınmasına, çektiği sıkıntılara dayanamayarak arkadaşlık, saygı,takdir duygularına dayanıp evlenme teklifi eder. Böylece hem ona destek olacaktır hem de bu kendi kurtuluşu olacaktır.
Hannah ise teklife önce sıcak bakmasa da kızının geleceği için kabul eder.
Evlilik yaklaştıkça David pişmanlık duymaya başlar, alışkanlıklarından vazgeçmeye hazır değildir. Hannah'ın ve kızının onlara bakacak birine ihtiyaçları olduğundan bir plan yapar.
Düğünden sonra Hannah ve kızını abisinin Londra'da ki evine götürür. İşi olduğunu söyleyerek evden ayrılır.
Birkaç gün sonra ise Exeter Dükü Marcus Hannah'ın yanına gelir ve bir haber verir. David nikah defterini abisinin adıyla imzalamıştır ve ikili evlidir.
Abisine düşes bulma görevini onun yerine yaptığına, üvey annesine ve kız kardeşine abisinin aşk evliliği yaptığına dair not bırakır. Gazeteye de ilan verir. Böylece herkes Marcus'un evlendiğini öğrenmiş olur.

Marcus Hannah'a para verip sessiz kalmasını sağlamayı düşünürken üvey annesinin ve kız kardeşinin olaya dahil olmasıyla bir süre evli kalmaya karar verir. Hannah kızının geleceği için kabul eder ve yalan ile başlayan evliliğin gerçek olduğu süreç başlar.

İkili arasında yavaş yavaş olan güzel bir aşk vardı. Ama Marcus'un aşık olana kadar Hannah'a papazın karısı demesi hoşuma gitmedi.
Kitapta macera kısımları da var. Konusu ise farklı. Yazarın anlatımı,dili iyiydi beğendim.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »