Meleğin Düşüşü (Penryn & the End of Days, #1)

7 puan

https://dilarabook.blogspot.com.tr/2017/12/melegin-dususu-seri-yorumu-susan-ee.html

Kıyamet sonrası senaryoları okumayı da izlemeyi de çok severim. Bu kitaplar ise bana tam da sevdiğim şeyi verdi.

Dünya'mızın, melekler tarafından istila edildiği bir gelecekte geçiyor seri. Önce doğal afetler, sonrasında ise istila ile vurulan insanlık, serinin başladığı andan itibaren artık kaybetmiştir. Hayatta kalanlar ise saklanarak ya da meleklere hizmet ederek varlıklarını sürdürmeye çalışıyorlardır.

Kahramanımız Penryn, bir grup melek tarafından kapana kıstırılan başka bir meleğe yardım ettiğinde, kız kardeşi saldıran grup tarafından kaçırılır. Kızımızın önünde tek bir seçenek vardır, o da ne olursa olsun kardeşini bulmak. Tabi eğer hala yaşıyorsa.

Onu bulmak içinse kanatlarını kaybetmiş bir melek olan Raffe'den başka bir seçeneği yoktur.
Penryn, oldukça güçlü bir karakterdi. Yazarın tarzı itibariyle de bazı serilerde olduğu gibi ergen saçmalıklarını okumak yerine gerçekten aksiyonu dibine kadar yaşadım diyebilirim.
Tahmin edersiniz ki Raffe ile Penryn'in arasında bir takım şeyler oluyor. Yazar onlar hakkında fazla detaya girmedi seri boyunca. Daha çok Penryn ve olaylardan nasıl kurtulmaya çalıştığı, tabi aralarındaki kıvılcım o az yerlerde öyle bir verilmiş ki...

Yaratılan dünya her bir sonraki kitap ile daha da detaylandı. Kitabın dili oldukça akıcı ve bir şey bitti derken yeni bir olayın patlak vermesi ile de elimden bırakamadım.

Kitapları tek tek değil seri olarak yorumladım çünkü diğerleri hakkında konuştuğumda çenemi tutabileceğimi hiç sanmıyorum. Melek konularına farklı bir bakış açısı olmuş. Onlar diğer okuduğum birkaç serideki şekillerinden ziyade burada daha zayıflardı. Daha kolay yaralanıyorlar ve melekler arasında olan o kusursuz düzenin burada yer almıyordu.

Benim gibi bu tarz serileri sevenlere tavsiye ederim.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »