Mekanik Prenses (Cehennem Makineleri, #3)

10 puan

çok uzun süre beklediğim ve okuyamadığım bir kitaptı. okudum ve bir yandan rahatladım ama bir yandan da acayip üzüldüm çünkü çok sevdiğim bir seriydi. bazı olumsuz yorumlar aldıktan sonra okumakta tereddüt etmiştim ama gereksiz yere tereddüt ettiğimi far ettim çünkü çok güzeldi. hem jem için hem will için mutlu sondu ama tessa için öyle değildi bence. bütün sevdiklerinin ölümünü görmek ölümsüzlüğün bedeli olmamalı. açıkçası kitabın sonlarında will'in, charlotte'un, cecily'nin ve bir sürü kişinin ölümünden bahsettiğinde çok kötü olmuştum.
bazı kişilerin düşündüğünün aksine will'den sonra jem'le olması beni rahatsız etmedi. aslında her zaman will'i daha çok sevmiştim ama jem'e de benim için çok sempatik biri -bunun nedeni kibarlığıdır sanırım- bu yüzden hepsinin mutlu olmasıyla bitirerek güzel bir son yapmış cassandra clare ve bence cehennem makineleri, ölümcül oyuncaklardan daha güzel bir seri. belki de diğerinden sadece iki kitap okuduğum ve hala kardeş olduklarını sandıkları içindir ama her neyse. çok uzattım sanırım tek söylemem gereken bu kitabın çok güzel olduğuydu. okumayanlar kesinlikle okusun derim.
not: eklemeden edemedim iblis hastalığının doğru çıkışına ve will'in sürekli gabriel'e lightworm diye seslenişine çok gülmüştüm. ikisinin tartışmalarına bayılıyorum :D

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »