Meğer Ne Çok Sevmişim (The Hathaways, #5)

9 puan

Hathaway ailesi altı yıl sonra sosyeteye kendilerini kabul ettirecek kadar şey öğrenmeyi başarmışlardır. Ama hiçbiri asiller gibi düşünmeyi öğrenememiş,konumlarını yükseltecek evlilikler değil aşk evlilikleri yapmışlardır.
Beatrix ise evleneceğinden emin değildir. Zamanının çoğunu dışarıda ormanları,bataklıkları,çayırları dolaşarak geçirir.Klasik sosyetede boy gösteren kızlardan değildir. Onu farklı kılan en büyük özelliği hayvanlar ile olan ilişkisidir. Yaralı hayvanları toplayıp onları iyileştirip onlarla ilgilenir. İnsanların arkadaşlığı yerine hayvanların arkadaşlığını tercih eder. Vahşi doğada tek başına yaşayamayanları evcil hayvan olarak besler. Bu şimdiye kadar ona yetmiştir ama artık doğru erkekle karşılaşmak sevilmek ister.

Arkadaşı savaşta olan Yüzbaşı Christoper Phelan ile mektuplaşır. Christoper onun ifade ettiği her şeye ters düşer. Varlıklı yerel bir ailenin ikinci oğludur. Yirmi ikinci yaşında askeri alaya katılan leydilerin gözdesi olan biridir. Beatrix onu ukula bulur. Onunda kendisi için tuhaf bir yaratık, salonlardansa ahırlara yakıştığını söylediğini duymuştur.Arkadaşına gönderdiği mektubu gördükten sonra onun ukala,her şeyi bilen adam olduğuna inanamaz. Arkadaşı savaşın Christoper'i değiştirdiğini söyleyerek mektuplara cevap vermek istemez. Beatrix ise duruma el koyar ve mektuplara cevap vermeye başlar. Bir süre sonra ikili birbirini daha iyi tanıdıkça durum ilerler ve zor da olsa Beatrix,olduğumu sandığım kişi değilim geri dön ve beni bul yazdığı yanlış mektubu gönderir ve mektuplara son verir.

Christoper dünyanın öbür ucundan yazıştığı kıza aşık olmuştur. Döndükten sonra ise ilk karşılaştığı kız Beatrix olur ona yine kaba davranır ve sürekli özür dilediği durumlara düşer. Hemen aşık olduğu kızı görmek ister fakat bulduğu kız yazıştığı,evlenmek istediği kıza hiç benzemez. Bir şaşkınlık yaşasa da yazıştığı kızı bulmaya kararlıdır böylece macera başlar.

Christoper'ın savaşta aldığı ruhsal yaraları vardı savaştan dönen her erkekte olan bir durum sanırım bu. Christoper mektupları asıl yazanın kim olduğunu anladıktan sonra o itiraf çok çabuk geldi ne ara böyle bir şey oldu hemen söylendi çok erkendi. Hemen itiraflar geldi.
Kitapta herkes bir aradaydı aileleri ile onları okumak güzeldi. Güzel bir seriydi ama malesef bitti.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »