Masum Yalan

7 puan

http://dilarabook.blogspot.com.tr/2017/06/masum-yalan-laura-landon-kitap-yorumu.html

Yazarın okuduğum ikinci kitabı oldu. Anlatımı, konu seçimini ve duyguların veriliş şeklini oldukça sevdim. Zaten çok kalın bir kitap değil genel olarak fazla uzatılmadan yazılmış. Her ne kadar okuduğum ilk kitabı olan Sessiz İntikam’ı daha çok beğensem de bu kitabında kendine göre bir albenisi var. Değinmek istediğim bir nokta ise berbat kapak seçimi ve düzenleme de kitap boyunca sürüp giden hatalar. Bir kitabın düzenlenmesi bu kadar mı baştan savma olur dedim.

Leydi Grace, sapkınlığı ve acımasızlığı ile bilinen bir Lord ile evlenmektense, müstakbel kocasının kendisinde en değer verdiği şeyi kaybettiğinde ondan kurtulabileceğini düşünerek, bekaretini hiç tanımadığı bir adama verir. Bu kişi Raeborn Dükü Vincent Germaine’dir tabi kendisi birlikte olduğu adamın aslına kim olduğunu bilmiyor. Her iki karısını da doğumda kaybettikten sonra bir daha hiçbir kadının hamile kalmasını sağlamayacağına yemin eder dükümüz, ta ki içkili bir halde, Madame Genevieve’nin kızlarından biriyle olana dek. Kadını hamile bırakmış olma ihtimali ile onu görmek için tekrar geneleve gider ama kadın ortadan kaybolmuştur.

Madam Genevieve yani Hannah aslında kim, neden böyle bir şey yaptı, Grace’in durumu gerçekten bu kadar çaresiz mi ya da sonrasında başına neler geliyor kitabı okurken cevaplarını bulacaksınız. Kitabı kesinlikle bir iki yerinde hata bulsam da akıcı çevirisi kurtarmış diyebilirim. Onun dışında karakterlerin her ikisinin de mantıklı nedenleri vardı ve bu nedenleri ile aptalca uzatmalar yapmamaları oldukça hoşuma gitti. Arka planda karakterlerimiz ile uğraşan bir kötümüz olsa da genel olarak çiftimize yoğunlaşılmıştı.

Bataklık Meleği bu kitabın devamı olarak sayılabilir çünkü Hannah’ın hikayesi. Sözü geçen sapkın Lord ile bağlantısı ve ipucu verilen geçmişinden sonra kendisi oldukça merak ettiğim bir kişi oldu.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »