Masum Yalan

9 puan


Sessiz İntikam kitabıyla hayran kaldığım yazar Laura London, son kitabı Masum Yalan'dan sonra en sevdiğim yazarlar listesinin üst sıralarına yerleşmiş bulunuyor.

İlk sayfasından itibaren beni içine çeken ve neredeyse başından hiç kalkmadan okuyup bitirdiğim bir kitap oldu Masum Yalan.

İlgi çeken kurgusu, sevilesi karakterleri ve duygu yüklü anlatımıyla oldukça başarılı bir romandı.

Soylu Dük Vincent'in unvanı devam ettirecek bir varise ihtiyacı vardır ancak iki eşi de doğum sırasında öldüğü için artık bu isteğinden de evlenmekten sonsuza kadar vazgeçmiştir. Çünkü o kadar onurlu ve düşünceli bir adam ki kendi laneti olduğuna inandığı durum yüzünden bir kadının daha hayatına mal olmak istemiyor. Bu yüzden de beraber olduğu kadınları tecrübeli cariyeler arasından seçiyor, günlük, gecelik kısa ilişkiler sadece.

Bugünlerden birinde de karşısına cariye olarak Grace çıkıyor. Grace tecrübeli falan değil aksine oldukça masum bir kadın ve o gece Vincent'in karşısına çıkmasının kendince sebepleri var. Vincet ise bu kadının masumiyetini öğrendiğinde biraz gecikiyor ve aralarında o gece kopmayacak bir bağ oluşuyor.

Derken konu sizi içine çekiyor, alıp götürüyor.

Grace'in fedakarlığı, pişmanlığı ama aynı zamanda pişman olmamak için sebeplerinin olması, aşkı, bağlılığı, çok güzel olmasına rağmen kendine güvensizliği... Bence her şey çok güzeldi ve kadına kızamıyorsunuz bile bir adamı kandırdığı için.

Vincent ise alıştığımız sert adamlardan değil ama duruşu, düşünceli tavırları, sevmekten korkan halleri ve geçmişin acıları yüzünden yaşadığı çaresizliklerle, endişeleri, Grace'e tavırlarıyla hayran bırakan bir adam.

Kitap boyunca çok başarılı şekilde işlenmiş iyiler ve kötüler var. Belki bazı yerler çok durağan gelebilir ama özellikle final de öyle bir heyecan dalgası sarıyor ki ben oraları resmen soluksuz okudum. Çok fazla yazım yanlışı vardı ama kitap güzel olduğu için onları es geçiyorum :)

Ne güzel ki saçma sapan onlarca historical'dan sonra böyle bir yazarı keşfettim. Gerçekten masum bir aşk okumayı sevenler, tutkulu anlatacağım diye malum sahneleri abartıp duran yazarlardan gına gelmiş okuyucular bence bu yazarı ve kitaplarını sevecektir.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »