Majestenin Emriyle (The Three Graces #1)

7 puan

http://dilarabook.blogspot.com.tr/2017/11/majestenin-emriyle-three-graces-1.html

"Yaşarsam," diye fısıldadı, "nedeni sensin. Ölürsem de nedeni sensin..."

Bu dönemde geçen historicallerden okumayı özlemişim.

Hatta o kadar özlemişim ki bu kitabı okuduktan ve serinin ikinci kitabına başladıktan hemen sonra bir gün içerisinde yine aynı dönemde geçen The White Princess dizisini bitirdim.

Evet dönem Güller Savaşı'nın hemen sonrası. Henry Tudor tarafında savaşanların ödüllendirildiği bir dönem. Bu savaşta kralın tarafında yer alan Sör Rand Braesford, Leydi Isabel Milton ile evlenmek ister ve isteği kabul olur. Daha ilk andan beri evleneceği kadına karşı korumacı, şefkatli ve ilgili olmasından dolayı aslında onunla hiç evlenmek istemeyen Isabel'in aklına yavaş yavaş girmeye başlar.

Tabi Isabel'in onunla evlenmek istememesinin nedenlerinden biri Graydon'un üç güzeli lanetidir. Bu lanete göre kız kardeşler ile aşksız bir şekilde nişanlanan her erkeğin sonu ölümdür. Tabi bu kız kardeşler ile nişanlanıp daha sonra çeşitli nedenler ile ölen bir sürü damat adayının da olduğunu belirtmeden geçmemek lazım.

Ve tabi kitap ilerledikçe lanet ilk yüzünü göstermeye başlar ve Isabel'in bir seçim yapması gerekir.
Kitabı beğendim diyebilirim. Aslına bu tarz dönemlerde geçen kitaplarda daha fazla tarihi detay ve betimleme isterdim, kitap bu açıdan biraz yüzeysel kalmış. Ve çeviride kullanılan kelimelerde günümüzde kullanılmayan ifadelere yer verilmiş. Bu hatalarını ikinci kitabın çevirisinde düzeltmişler ama kitabı okurken biri çıkıp berhudar olun dese şaşırmazdım.

Rand'a bayıldım. Ne istediğini biliyordu, kadına da çektirmedi, aslında kadın ona çektirdi biraz. Ama ne bileyim, aslında çok fazla bir numarası olmasa da yazım tarzının akıcı olması ve konunun özlediğim bir zamanda geçmesi, e Rand gibi mükemmel bir erkek karaktere sahip olmasıyla benim gözümde okunabilir bir kitap oldu.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »