Kollarımdaki Yabancı (Tuzak Üçlemesi, #1)

10 puan

İngiltere'nin en gözde bekarı Raeburn Dükü Adrian Winter evlenir.Herkes eşsiz güzellikteki gelini Jeannette'e kitlenmiştir. Fakat işin kötü tarafı gelin Jeannette değil ona tıpatıp benzeyen ikizi Violet'tir.
Jeannette ve Violet ikiz kardeşlerdir. Fiziksel olarak aynı olsalar da karakterleri tamamen farklıdır. Jeanette bencil,istediğini almaya alışmış,dikkat çekici iken Violet utangaç,sessiz,merhametlidir. Aileleri hep Jeannette'nin üstüne düşmüş favorileri olmuştur. Violet ise öteki kızları olmuştur. Adrian evlenmeden önce ailelerine para vermiştir. Babasının ve serseri erkek kardeşlerinin borçlarını bu sayede kapatmışlardır.Ailelerinin istediği bir evliliktir. Fakat düğüne iki saat kala Jeannette zengin,yakışıklı,saygıdeğer nişanlısı ile evlenmekten vazgeçer. Adrian ona göre umursamaz zorbanın biridir ve ömrünü onunla geçirmek istememiştir.Ailesinin çıkarları içinde evlenecek değildir. Eğer kendini feda etmek istiyorsa Violet'in evlenmesini ister. Violet korkunç bir skandal olacağını ailesinin bu utancın altından asla kalkamayacağını bilir. Ayrıca Adrian ile evlenmekten daha çok istediği bir şey yoktur. İki sezon önce Adrian'ı ilk kez katıldığı bir baloda görmüş ve görür görmez aşık olmuştur.Karşılıksız aşkı acı verse de sevmeye devam etmiştir. Böyle bir şeyin mümkün olabileceğini Adrian'ın kendisine ait olabileceğini hiç düşünmemiştir. Acımasız bir oyun olduğunu,yanlış olduğunu bilmesine rağmen teklife karşı koyamaz. Taptığı adam ile birlikte olma şansını kaçıramaz. Onunla olduğu sürece kendisini kardeşi sanmasının önemi olmayacağını düşünür ve bir anda kendini hayatının en büyük yalanının içinde bulur.

Adrian'ı düğünde karısı şaşırtır. Daha sessiz,sakin ve sabırlıdır. Nişanlarının son birkaç ayında seçtiği eş konusunda kafasında şüpheler uyanmaya başlamıştır. Nişanlısının bazı davranışlarını çocukça bulmaya başlamıştır. Ayrıca partilere ve eğlencelere aşırı düşkündür. Hatta nişanlısının başka biri ile görüştüğünü bile düşünmüştür ama kanıt bulamamıştır. Düğünü iptal eder diye düşünmüştür. Bir parçası ise bunu yapmasını istemiş ve beklemiştir. Kardeşi utangaç olduğu için onunla evlenmek istememiştir. Kendine güvenen,korkusuz,öz güvenli,kontrolü eline almayı bilen bir kadına ihtiyacı vardır. Ona göre Violet düşes olabilecek biri değildir. Eşinden tek beklediği görev ve sağduyudur. Aşk ona göre saçma bir şeydir. Bir varis ve yedek varisi olduktan sonra karısı ne isterse yapabilir.
Bu düşünceler ile evliliğine başlayan Adrian evlendiği kadının aslında hiçte göründüğü gibi olmadığı anladıkça daha çok bağlanır. Violet ise sevdiği adam ile evliliği mutlu giderken ona kardeşinin ismi ile seslenmesine üzülse de sırrını saklar. Her şey güzel gider, gerçekler ortaya çıkana kadar.

Violet'i çok sevdim masum aşkı çok güzeldi. Jeannette'i sevmesem de iyi ki yer değiştirdi sayesinde Violet aşkına kavuştu.Ve son bölümlere bayıldım güzeldi.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »