Kıyamet Gemisi (Oregon Files, #5)

10 puan

bu kitapta İstanbul'da metro kazıları sırasında çıkan liman batığı kazısı sırasında Zavala ve Austin İstanbula geliyorlar...Bir şekilde Kapalıçarşı Topkapı Sarayı Sultanahmette Fethiye'de bulunuyorlar..Burada Cemil gibi ve küçük heykeller yapıp satan bir Fethiye yerlisi romanın içinde yer alıyor..Türk İnsanına dair tasvirlerini okurken çok zevk aldım.. Bir şekilde bizi o kadar güzel işlemiş ki okurken yazara hayranlığım bir kat daha arttı..Üstelik bizden çok şey olduğu için bu kitabını hepsinden bir tık daha fazla sevdim. Aksiyon Dirk Pitt maceraları kadar yoğun olmasa bile Zavala ve özellikle Austin zevkle okunuyor.

11 yıl, 5 ay

Yorumlar
« geri ileri »

1 ile 4 arası yorum gösteriliyor, toplam 4 yorum.
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

O kitap Buz Ateşi yalnız. Bu Juan Cabrillo ve Oregon Dosyaları :)

11 yıl, 5 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Buz Ateşi'ni de merak ettim ..Okumalıyım...:)

11 yıl, 5 ay     
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.

aslında bu yorumu benim kılavuz için yapmam lazımdı..yani ben kılavuz için yazacağım yorumu kıyamet gemisi için yazmışım..çünkü kıyamet gemisini kılavuzdan önce okumuştum ve okuduğumu sonlandırıp kılavuz için yeni okuma durumu açmam gerekirken dikkatsizlikle ihmal etmişim..
Ancak sizde yanılıyorsunuz Buz Ateşi'ni okumadım ama Austin ve Zavala Kılavuzda Fenikelilerin Amerikaya kadar iz sürüyorlar..bir noktada İstanbul'a geliyorlar ve ordan Fethiye'ye gidiyorlar...
İkimizide yanılgıya düşmesi normal...Kıyamet Gemisinde de kısada olsa yine Türkiye karasularında ki bir adada yer alan tesisi nükleerle yok ediyorlardı..

Buz Ateşi'ni okumadım diyorum ama listeme bir bakayım..Belki okumuşumdur...

11 yıl, 5 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Doğru ben de karıştırdım. Kılavuz bahsetiniz kitap. En son okuduğum Cussler kitabı da o. Ama karıştırmışım. Buz Ateşi de İstanbul'dan oldukça bahsediyor.

11 yıl, 5 ay     
« geri ileri »