Kış Nefesi

7 puan

https://dilarabook.blogspot.com.tr/2017/12/ks-nefesi-rita-hunter-kitap-yorumu.html

Yabancı kitaplarının historicalleri için yaptığı kapak tasarımlarını ve cilt kalitelerini çok beğeniyorum. Rita Hunter gibi Türk yazarlarının bu tarz önemi görmesi güzel bir şey.

Serinin ilk kitabı Güz Fırtınası'nı oldukça severek okumuştum. Bu kitap ise oradaki erkek karakterin kız kardeşi Beatrice'e aitti.

Ağabeyinin en yakın arkadaşına sırılsıklam aşık olan kadın karakterimiz aldığı iki red cevabı sonrası tüm umudunu kesmiştir bu ilişkiye karşı. Bir de Carter'ın para kazanmak için yurt dışına gitmesi ile aralarına iyice mesafe girer.

Yıllar sonra geri döndüğünde Carter'ın karşısında bıraktığı gün ki gibi toy, onun peşinden dolanan bir kız yerine, sosyetenin gözdesi olan, peşinde bir çok talibinin olduğu bir halde bulması ise tamamiyle onu zorlayan bir şey olmuştur.

Sen git kızı reddet, çek git, yıllar sonra metresinle dön ülkene, sonra gel kızın taliplerine gezdiği erkeklere laf söyle. Carter beni odunlukları konusunda delirtse de, sonrasında aklının başına gelmesinin fazla uzun sürmemesi iyi oldu.

Beatrice bu adama ne yapsa mübahtır. Takındığı tavırların aksine hiç de züppe olmaması, yardımseverliği ile gönlümü fethetti.

Kış Nefesi sayfa sayısı itibariyle ilk kitabından daha kısaydı. Yazarın kaleminin akıcılığı sayesinde bir çırpıda okudum ve bitirdim. Özellikle kara hasret gönlüm o sahnelerde sanki oradaydı. Olaylar olduğu kadar, durağan sahnelerde vardı ama bunlar benim sevdiğim tarzdan olduğundan sıkılmadan okudum diyebilirim.

Jane'in kardeşi Chris'in de olduğu sahneleri iple çekiyordum. Büyümüş, büyüyünce daha fena olmuş. Okurken çok eğlendim o sayfaları. Kitabının olmasını çok isterim ona ait.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »