Kılıç ve Çiçek

8 puan

Deidre İrlandalı'dır. Yaşadıkları kıyıya baskın yapan kuzeylilerden biri bir Viking olduğu için babası ve akrabaları ondan nefret etmesini söylemiştir. Deidre bunu yapmamıştır çünkü Viking ona göre zalim değildir. O güçlü, cesur, ve hoş biridir. Onu ilk kez akrabaları ellerini bağlayarak konağa sürüklediklerinde on üç yaşındayken görmüştür. Vurulurken engel olmaya, yardım etmeye çalışmış, onu izlemiş, çaldığı ya da kendi payı olan yiyeceklerini getirmiş, onun için göz yaşı dökmüştür. Ailesi ile oraya klan toplantısı için gelmişlerdir ve gittiğinde Viking'ini koruyacak kimse olmayacağından onu kurtarmak ister ve kaçmasına yardım eder. Aradan yıllar geçtikten sonra babası gibi büyük toprak sahibinin oğlu ile evlenmesine karar verilir. Klanları evlilik yolu ile birleştirecek böylece babası daha büyük bir klan lideri olacak daha fazla güç ve saygınlığa sahip olacaktır. Deidre ise gerçekten aşık olmanın ozanların üzerine şarkılar söylediği o harikulade mutluluğu hissetmenin nasıl bir şey olduğunu merak eder. Bir zamanlar bu hissi Viking esirine karşı hissetmiştir. Ama başkası ile evlenecektir ve kendisini buna hazırlamışken düğün gününde düğününü Vikingler basar.

Yiğit Wolfram esaretten kaçtıktan sonra yılları yağmalamak ve seyahat etmekle geçmiştir. Deniz aşırı birçok diyara yelken açmış, baskınlar yapmış hazine peşinde koşmuştur. Bir esir olarak geçirdiği günleri unutup, zengin bir adam olarak geri dönme arzusu bitmemiştir. Bir gün kuzey ülkesine dönüp kendisini esir olarak satan adamdan intikamını alacaktır. Bastığı topraklarda yeni evlenmiş Deidre'den çok etkilenir benim der ve tecavüz edecekken kaçarken ona verdiği broşu görür ve kendisini kurtaran ve senelerdir unutamadığı kadını tanır. Hayatını kurtaran kadına acı yaşattığı için üzülür onu da yanında götürmeyi ister fakat yeterince acı çektirdiğini düşünür. Tam bu düşünceler içindeyken saklanmak için gemisine giren Deidre'i bulur. Onun için önemli olan neden orada olduğu değil onunla birlikte olmasıdır. Tanrılar Deidre'nin kendisine ait olmasını istemiştir. Geri gitmek isteyen Deidre'i götürmez. Böyle bir riski alamazdı baskının haberinin bütün İrlanda'ya yayıldığı kesindir. Dönerse kılıçlar, baltalarla karşılanırdı. Adamlarını böyle bir tehlikeye atamaz.

Deidre ailesine yapılanları unutamaz, üstelik evlidir kalmak istemez. Wolfram için en büyük hazinesi Deidre'dir. Ona sahip olmak için elindeki her şeyi verirdi ama gerek olmadan Deidre onun olmuştur. Hatırladığı çocuk güzeller güzeli bir kadına dönüşmüştür ve artık ona aittir. Deidre'nin yeniden kendisini sevmesini ister. Ona hissettiklerini kendisine hissedene kadar yavaşça kalbini kazanacaktır. Bir başka adamın Deidre'i elde etmesini istemediği için geri dönmemiş, onun kendisinin olmasını istemiştir. Deidre'i kaybetmeye dayanamazdı. Karısı olmasını ister ama Deidre kocasına geri dönmek zorunda olduğunu bilir fakat fazla dayanamaz ve ilişkileri başlar.

Wolfram'ın ailesinin yanına gittikten sonra ölmesini isteyen kardeşi, eski sevgili, Deidre'nin kocası, kaçırılma, ihanet, entrika yok yok.
İlk kez Viking hikayesi okudum genelde güçlü olurlar ama Wolfram nasıl güçlü bir Viking erkeği hep yenildi. Başta Deidre'e kim olduğunu söylememesi saçmaydı ne gerek vardı. Çok çabuk sevdi ayrıca. Deidre'e güvenmemesi de çok kötüydü.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »