Kılıç ve Çiçek

5 puan

"Bir yıldızı rahatsız etmeden bir çiçeği yerinden oynatamazsınız."
~

Hem Viking kültürü hem de aşk dolu bir tarihi romanla geldim size! Ben tarihi romanları çok fazla sevmem ama işin içine Vikingler girince olay değişiyor. İşte bunlar hep Ragnar etkisi 🙈

Bir tarafta Viking Wolfram diğer tarafta İrlandalı Deidre sonuçsa onların muhteşem aşkı. Deidre'nin yaşadığı topraklar tam da düğün gününde bir grup Viking'in baskınına uğrar böylece buz ve ateş bir araya gelir. Sonrasında hiçbir şey eskisi gibi olmaz.

Entrika bir an bile eksik olmadı kitapta. Sürekli ihanet, kavga, intikamla doluydu her sayfa. Normalde okuyabileceğim bir tarz da değil aslında ama içindeki Viking mitolojisi için okudum. Çok fazla da bahsedilmemiş aslında ama benim gibi mitolojik ögelere karşı ilginiz varsa ufak tefek şeyler bile gözünüze hoş gelebiliyor.

Bir de kitap bence çok fazla Vikingler dizisini andırıyordu. Belki de ben kafamda bağdaştırdım bilmiyorum. Ama şunu söyleyebilirim ki tam olarak çerezlik kitaplardan biriydi. Sonu başından belli olmasına rağmen okunan cinsten. 😄

Kesinlikle alın okuyun diyebileceğim bir kitap değil ama tarihi ve Viking mitolojisi içeren kitapları seviyorsanız tavsiye edebilirim.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »