Karanlıkta (Hearts in Darkness #1)

7 puan

Makenna adli mahasebecidir. Bir davanın muhasebe ve iş uygulamaları gibi kısımlarını analiz eder. Erkeklerle dolu bir evde büyüdüğü için kendini bildi bileli erkeksi bir kız olmuştur. Üniversitede elbise, makyaj gibi şeylerle tanışsa da kendini yine erkek gibi görür. Kötü geçen bir günden sonra bitik halde asansöre bindiğinde asansörde Caden ile karşılaşır.

Caden sağlık görevlisidir. İnsanların pirsinglerine, dövmelerine bakmasını, eleştirel bakışları umursamaz. Yalnızlığı seven bir adamdır. Birkaç tane yakın arkadaşı vardır ve onlarda kendisini yıllardır tanıyan insanlardır. Tanımadığı insanlarla pek fazla konuşmazdı. Asansördeyken asansöre Makenna biner ve ikilinin berbat günü daha berbat olur asansörde kalırlar.

Caden ailesi ile geçirdiği kazada annesi ve erkek kardeşini kaybetmiştir. Kendisi de karanlıkta sıkıştığı için onda klostrofobi vardır. Makenna konuşurken oranın ne kadar dar ve boğucu olduğunu düşünmeden durabilir. Bu yüzden konuşmalarını ister. Makenna'nın açık sözlülüğünü sever, onu neşelendirir. En son ne zaman öyle hoş sohbet edip o kadar çok gülümsediğini hatırlamaz. Kendini iyi hisseder. Makenna'da Caden ile sohbetten hoşlanır. Yabancının biriyle zifiri karanlık bir asansörde kısılıp kalsa da rahat hisseder. Elektriğin geri gelip kendi yollarına gitmelerini iple çekmez. Birçok ortak noktaları olduğunu keşfederler. Görmediği bir adamın kendisine hissettirdikleri Makenna'nın hoşuna gider. Onun sert görüntüsüne, cüssesine rağmen tatlı, düşünceli, iç dünyasında kırılgan ve yumuşak bir adam olduğunu anlar. Konuştukça birbirlerini daha iyi tanırlar ve yakınlaşırlar. Çıktıktan sonrada geceyi birlikte geçirirler.
Caden kendini Makenna'nın yanında çok huzurlu hisseder. Huzur hissine pek aşina olmasa da Makenna'nın yanında bunu tadar. Makenna içinde durum farklı değildir ondan hoşlanır ve ikili asansörü sevmeye başlar.

Kısacık, farklı, kolay okunan bir kitap. İkili sevimliydi.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »