Karanlık Sırlar (Scandal & Scoundrel, #1)

9 puan

http://dilarabook.blogspot.com.tr/2018/03/karanlk-srlar-scandal-scoundrel-1-sarah.html

Beni tarihi aşk romanları arasına gömün.
Bayılıyorum bu türe.
Sen nasıl güzel bir kitaptın, bitme diye kendimi nasıl tuttum okurken. Nasıl bir anlatım tarzıdır, nasıl bir karakter mükemmelliğidir arkadaş bu.
Historicallerin en çılgın kadınlarından biri olan Sophie, eniştesi Haven Dükü'nü rezil etmesinin ardından balodan kaçar ve oradan uzaklaşmak içinde Eversley Markisi'nden yardım ister. Ama reddedilir. İş bununla biter mi? Tabi ki de hayır. Karakterlerimiz o han senin, şu yarış benim dolaşırlar bütün İngiltere'yi neredeyse.
Kitabın çoğunluğu Londra'da değil, İngiltere'nin kırsal kesimlerinde, hanlarda ve yollarda geçiyor. Bu özelliğini bayağı sevdim. Arada bir o süslü salonlardan uzaklaşmak iyi geliyor Sophie gibi bana da. Tabi kendisi benim aksime Londra'dan hiç hazzetmeyen ve doğduğu toprakları özleyen biri. Babasının basit maden işletmeciliğinden yükselişi ile ailesi ve kız kardeşleri kendilerini soylular arasında bulurken bundan tek hoşlanmayan kişi o oluyor.
Sosyetenin kirli S kız kardeşleri kitapta az görünseler de onların ne kadar eğlenceli olduklarını anlayabiliyorsunuz. Kızlar arasından sadece Sophie ve Seraphina'nın kitabı var. Ki Sera'yı ilk kitabın ilk bölümünden itibaren okumak için deli gibi çıldıracaksınız. Yukarıda bahsettiğim Haven Dükü'nün düşesi olur kendileri.
Başından kötü bir olay geçtikten sonra kendini yarışlara ve evinden uzak her yere sürükleyen King, bakın adamın adı bile kral anlamına geliyor ben size daha ne diyeyim, Sophie gibi uçarı, skandallarla dolu bir aileden gelen leydi ile elbet başını sokmak istemiyor belaya. Ama o işler öyle olmuyor King efendi. Bir bakmışsın kaçan değil kovalayan olursun.
İkilinin diyalogları, aralarında yavaşça gelişen güven duygusu çok güzel anlatılmıştı ve tabi ki Sarah söz konusuyken bazı yerlerde kahkahalarla güleceğiniz, bazı yerlerde de hüzünlenip sinirleneceğiniz birçok yer var.
Beğenmediğim hiçbir kısım yok. Tamam belki sonu bin sayfa falan olsun diye isteyebilirim, doyamadım arkadaş!

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »