Kara Melek

10 puan

Ivesham'lı Caryn ve kardeşi Gweneth Sakson'dur. Onları umursamayan amcalarından başka kimseleri yoktur. Güzel kardeşi attan düştükten sonra konuşamaz ve başka bir dünyada yaşar gibi narin bir hale gelmiştir.
Savaş bittikten sonra kardeşini orada olan Kara Şövalye olarak bilinen acımasız Raolfe de Gere'e çiçek verirken görür.
Normandiyalı şövalye kral William'ın emri ile ihanet eden Saksonların yaptığı isyanı bastırmaya gelmiştir. Hemen kardeşini korumaya gelen Caryn'i oraların güvenli olmadığına,dikkatli olmaları gerektiğine dair uyarır. Caryn de onu eve gittiklerine dair kandırır. Manastıra dönmeden önce de biraz daha eğlenmek ister. Fakat oralar düşündüğü gibi güvenli değildir ve Ral'in rekabet halinde ki düşmanı Stephen'ın adamları onları yakalayıp hırpalar, kardeşine tecavüz ederler. Ral yetişip Caryn'i kurtarır ve adamları ile onları manastıra gönderir.
Üç yıl manastırda kalırlar. Caryn orada hiç kurallara uymaz orası ona göre değildir ve özgür olma hayali vardır. Bu şekilde yaşamaya devam ederken manastıra Stephen gelir ve onun gibi yemin etmemiş kızları adamları için alır. Konaklamak için de bir zamanlar Caryn'ın olan ve Ral'in yeniden yaptığı kaleye giderler. Orada eski çalışanları,süt annesi ne kadar Caryn'e yardım etse de Stephen onu bulur ve el koymuşken Ral nişanlı olduklarını söyleyerek Caryn'ı kurtarır.

Caryn bir Normanla evlenmek istemez ama Stephen'den de başka türlü kurtulamayacağından evliliği kabul eder. Ral'e karşı gelir,kaçar sonunda da evliliklerini tamamlamayacakları Ral'ın sevgilisi ile olmaya devam edeceği bir evlilik üzerine anlaşıp evlenirler. Önce birbirlerine karşı mesafelidirler ama zamanla Caryn Ral'ın sevgilisi ile olmasını kıskanmaya başlar. Normanlara olan düşmanlığı,Ral'ın de kardeşine tecavüz edenler arasında olduğunu düşünmesi uzak durmasına neden olur. Ral ise sevgilisi ile olsa bile tek düşündüğü,istediği karısıdır. Bir süre bu durum devam eder ama sonunda evlilikleri gerçek bir evlilik olur.

Caryn kocasını memnun edebilmek için çalışmaya,sevmemesine rağmen ev işlerini yapmaya başlar. İlişkileri yolunda iken Caryn'e olan duyguları Ral'i korkutmaya başlar. Stephen'ın kardeşi ile nişanlıyken onların ilişkisini öğrenmiş ve yaşadıklarından sonra bir adamın bir kadını sevdiğinde başına neler geleceğini çok iyi öğrendiğinden karısını kafasından atmak için sevgilisine döner. Buda işe yaramaz ve tek düşünebildiği karısıdır.Üstelik bu durum karısını yaralar ve aralarının bozulmasına da sebep olur ama Caryn sonunda kocasını yola getirir. Kazanan tabi ki aşk olur. Bir yandan aşkları bir yandan da düşmanları ile olan mücadelelerini okumak güzeldi.

İkilinin aşkı çok güzeldi. Yavaş yavaş oluşan ama derin olan aşk hikayelerini okumak keyifliydi. Uzun zamandır okuduğum en iyi kitaptı.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »