Kara Cadı (The Cousins O'Dwyer Trilogy - 1)

9 puan

Kara Cadı her türde roman yazabilen Nora Roberts'ın fantastik türde kitaplarından biri. Adından da belli zaten. Kitap yüzyıllar öncesinde olan olaylarla masalsı bir anlatımla başlıyor. Gücünü iyilik için kullanan Kara Cadı ve çocukları, savaştaki kocası ve onlara musallat olan kötü Cabhan ile. Cabhan gücün verdiği sarhoşluğa kapılmış ve daha fazlasını Kara Cadı'nın da gücünü istemektedir. Bu yüzden onları sürekli rüyalarında ve gerçekte rahatsız etmektedir. Kara Cadı gücünü üç çocuğu arasında paylaştırarak, ölür ve aradaki bu savaş yüzyıllar sonrasına yani günümüze taşınır. Cabhan o gücü istemektedir ve bunun için de sürekli güçlenerek beklemektedir.

Sonrası Iona'nın Amerika'dan gelişi ve İralnda'da kuzenleriyle buluşması. Yani Kara Cadı'nın gücünü bölüştürdüğü üç cadının tekrar bir araya gelmesi. Ve tabi aşkı bulması. İona, istediğini görünce tereddüt etmeden harekete geçen, Boyle ise, duyguları konusunda iki cümleyi bir araya getiremeyen ama davranışları ile sevdiğini çok güzel gösteren biri. Aslında öyle olmalı zaten değil mi? Ağızdan dökülen yalan iki kelime yerine içten gelen insana sevildiğini, özel olduğunu hissettirmek.

Aslında konu olarak çok ilerlememiş bir roman olsa da bunu bir seri olarak düşündüğümüzde güzel ve sürükleyici olduğunu görebiliriz. Yazarın anlatımı yine akıcıydı. Özellikle aile, arkadaşlık, dostluk çok güzel işlenmişti. Nora Roberts romanlarında bu arkadaşlık o kadar güzel işleniyor ki, insanın o romanlarda yaşayası geliyor. Sanırım dünyada romanlarının çok fazla satmasının nedenlerinden biri de budur. Zaman içinde sürekli yalnızlaşan insanlar içlerindeki yalnızlığı bu romanlardaki dostluklarla kapatmaya çalışıyorlar. Ama kitap bitince, yine aynı dünya. Neyse ki çok kitabı olan bir yazar.

Tavsiye ederim. Ben güzel bir kitap yolculuğunu tamamlamış olmanın mutluluğu içerisindeyim.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »