Kan Ateşi (Ateş, #2)

10 puan

Kan Ateşi hakkında birileri serinin sıkıcı kitabıydı falan demişti diye hatırlıyorum. Diğer kitapları okumadım bir fikrim yok onlar daha heyecanlı mıydı falan ama bu kitaba da sıkıcı diyenin ağzına biber sürerim :D biraz daha heyecanlı olaylar olursa ben kalbimi tutarak can veririm herhalde.
Ve maalesef Barrons, sonlara doğru yaptıklarıyla beni heyecanlandırsa da genel olarak gizemini korumaya devam ediyor. Bu kitabın konusunu İngilizce sitelerde bakarken bir başlık gördüm ve spoiler’ın dibini yedim. Üzgünüm, mutsuzum, serinin son çıkan kitabını okuyan bana mesaj atarsa çok sevinirim.
Olayların içine girerken bir yandan da Mac gibi aslında daha çok bilinmezlik ile karşılaşıyoruz. Sır küpü olan çok insan-ehem- var. Hepsinin amacı farklı özellikle Barrons’un amacını anlamak imkansız. Kızımız da onların arasında hayatta kalmak ve intikamını almak istiyor.
Kitapta Christopher-sanırım adı ya bu ya da Christian- McKeltar diye bir karakter var. Soyadı benim gibi size de tanıdık geliyorsa söyleyeyim yazarın Epsilon’dan çıkan Highlander serisinden birkaç karakterin ismi, adamın soyu da onlara dayanıyor yani. Güzel bir bağlantı olmuş tabi o taraflarda hala gizemini koruyor.
Genel olarak hem kısa bir kitap olduğundan bu sefer direk olayların içindeydik ve tempo hız kesmeden devam etti. V’lane, Rowena, Dani, Christopher, Lord Master ve tabi ki Barrons. Özellikle V’lane’i çok sevdim tabi Barrons’un yerine geçemez kimse ama…
Kitabı bir sahaftan 45 tl ye aldım. Zamanında hayatta vermem diye düşünüyordum ama asla asla dememek lazımmış. Baskısı tekrarlanmayacak. Devam hakları Artemis’te olmasına rağmen neden ilk üç kitap da onlardan basılmıyor anlamış değilim. Kıyıda köşede bulursanız kesinlikle kaçırmayın. Bulamazsanız da yapacak bir şey yok PDF okumayı ben pek sevmem ama bu tarz durumlarda son çare oluyor.
Seri İntikam Ateşi’nden sonra bayağı bir çağ atlıyormuş. Onu biraz okudum diğerlerini alana kadar daha okumayacağım tabi kendimi tutabilirsem.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »