Kalpten Kalbe (Heart Trilogy #1)

10 puan

Viking savaşçısı Leif yaşadığı adanın dışında ki dünyayı görmek istediği için yola çıkmıştır. Fakat küçük gemisi kaza geçirmiş ve yanında ki dokuz arkadaşı ölmüştür.Kendisini ise bir çoban bulup bakmış ve tacirlere satmıştır.Dillerini bilmediği tamamen yabancı olduğu topraklarda uzun boylu,kaslı,sarışın bir dev olarak dövülüp,kırbaçlandığı kafese tıkılmıştır.

Krista Hart'ın kont olan büyükbabası erkek bir varisleri olmadığı için evlenip soylarını devam ettirecek bir torun vermesini ister. Diğer kadınlardan farklı olarak uzun boylu,balık etli,özgür ruhlu olan Krista'nın tek ilgilendiği ise toplum kurallarına karşı gelen annesinin kurduğu ve annesi ölünce yönetimi ele aldığı gazetedir.Bir bilim adamı olan babası ise en büyük destekçisidir.

Krista yakın arkadaşı ile gittiği bir sirkte kitlendiği kafeste tek arkadaşı olan maymuna eski Norveççe konuşarak vücudunu öven Leif'i görür. Yaşadıklarını anlatan ve yardımını isteyen Leif'i babası ile kurtarır ve evlerine alırlar. Babası İngilizceyi ve kültürlerini öğretecek karşılığında da yok olduğu düşünülen bir kültürü araştırma fırsatı bulacaktır. Leif ikel yaşamından sonra orada yaşaması için gereken her şeyi öğrenmeye başlar. Böylece ikili bir arada yaşamaya başlar.

Leif kendini geliştirmiş biri olarak,memleketine gidebilmek için bir gemi almasını sağlayacak parayı kazanmaya kararlıdır. Üstelik babasına verdiği sözü tutmak, onun yerini almak için de gitmek zorundadır. Bunun için çalışmaya ve kumardan para kazanmaya başlar.İlk gördüğü anda etkilendiği Krista için olan ilgisini hiç saklamaz,kıskanır,her fırsatta öpüp hoşlandığını söyler.Nişanlısı ile düello bile yapar. Hata tanrıların onu oraya gelini için gönderdiğine inanır ve onsuz oradan ayrılmamaya kararlıdır. Bu yüzden evine dönmek için yola çıktığında onunla evlenmeme konusunda ısrarcı olan ve kendisine ait olduğunu söylediği Krista'ı kaçırır.
Krista ne kadar sevse de ailesine karşı sorumlulukları olduğu için evlenmeyi kabul etmez Leif için de aynı durum geçerlidir ve ikili bu durum ile savaşmak zorundadır.

Kitabı çok sevdim. İkiliye de hikayelerine de bayıldım. Leif okuduğum kitaplar arasında en ilginç ve ilgisini göstermekten çekinmeyen tek erkek karakter. İlk andan itibaren ne istediyse söyledi ve bu durum çok güzeldi.Uyum aşamasında ki hallerini okumak da çok keyifliydi.Tek beğenmediğim durum ise kadın karakterin öyle davranmasa da çok fazla istemem, hayır olmaz, evlenemeyiz diye diretip durmasıydı.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »