Kalbimin Tek Sahibi

10 puan

Jasmine II.Henry'nin gayrimeşru oğlu Salisbury kontu William Longsword'un gayrimeşru kızıdır. Annesi ölünce büyükannesi ile yaşamaya başlar. Narin,kırılgan bir kızdır. Annelik eşlik yapamayacak kadar ufak tefek, sağlıksız olduğundan müzik,resim,yazı,botanik,şiir,büyü alanında eğitim almıştır. Büyükannesi doğaüstü güçler,fallar,büyüler ile uğraşan biridir. Bu işleri yaparken Jasmine'i güzel olduğu için geleceği görüp büyüler yapan bir peri kızı olarak kullanır. Tek boynuzlu ata bindirip masallarda ki prensesler gibi görünmesini sağlar.

Falcon de Burgh karanlıklar prensi lakaplı bir şövalyedir. William galler sınırının güvenliğini sağlar. Falcon'dan da kendisi ile savaşmasını ister. Yasal evliliğinden iki kızı vardır ve Falcon'un damadı olmasını ister. Falcon iki kız arasında hangisini seçeceğini düşünürken daha önce bir kutlamada gördüğü kendisini şeytan sanan, bir öpücükle bıraktığı, etkilendiği Jasmine'i yeniden görür. Onunla evlenmeye karar verir. Eşliğe uygun olmadığı,zayıf olduğu söylense de ısrar eder. Jasmine sözlenmeyi istemediğinden saray ahalisine katılması şartı ile kabul eder.

Jasmine evlenmeyi istemediğinden işleri hiç kolaylaştırmaz. Sürekli kaçar, diklenir,hep reddeder,tersler saray entrikaları da işin içine girince Falcon uzun bir süre kovalamak zorunda kalır.
Kral John dahil başka erkekler de Jamine'e göz koyar. Hatta kral onu evlendirir. Falcon ise papa John'u aforoz etiğinden evliliğin geçersiz olduğu gerekçesiyle evliliği bozup sonunda Jasmine ile kendisi evlenir. Evlendikten sonra bile Jasmine inat edip kaçmaya çalışsa da nihayet oda sevmeye başlar ve ikiliyi mutlu görmeye başlamış oluruz.

Jasmine'nin sürekli Falcon'u terslemesi, istemediği zorla evlendiği adama bile ses çıkarmazken onun için nehirleri aşıp, adam öldüren,onu kurtaran Falcon'a o kadar diş bilemesi, zor durumda kalınca Falcon'u istemesi gelince terslemesi tutarsız,şımarık halleri önce çok sıksa da neyse ki sonra düzeliyor.

Kitap Aslan Yürekli Richard dönemi ile başlıyor. Kral bir ok ile yaralanıp ölünce Yurtsuz John taç giyer. John önce eşinden ayrılıp on dört yaşında ki başkası ile sözlü Angoulemeli Isabella'ı kaçırıp evlenir. Kralın sapkınlıkları,kadınları en yüksek fiyatı verene satması,aldığı rüşvetler,vergiler sonrası ülkenin kötü durumuna, baskıcı politikalara dayanamayan baronların imzalattığı Magna Carta, birçok tarihi detay, Robin Hood'un doğuşu ile dolu bir kitap. Hem tarihi detayları hem de ikiliyi okumayı çok sevdim. Güzeldi.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »