Kalbimin Tek Sahibi

5 puan

(okumayanlar için kitabın içeriğini deşifre edebilir başka bi deyişle spoiler içerir)

kral john dönemi ingilteresinde geçiyordu roman. kralın para ve şehvet düşkünlüğü dönemin iç karışıklığı ( 1. ve 2. baronlar savaşı) ve magna carta kitabın arka planını oluşturmuştu. gelgelelim ana karakterler korkunçtu! falcon hödüğün, tecavüzcünün, zorbanın tekiydi. jasmine'e tokadı geçirdi üstüne aldattı!(okuyanlar için hafıza tazelemesi açısından bess ve morganayla aldatıyordu) gerçi jasmine kadar şımarık ne istediği bilinmez birini daha önce hiç görmemiştim hakettiğini düşündüğüm zamanlar olmadı değil. ama kitabın asıl can alıcı kısmı da şuydu bence; falcon jasmine'e ne zamn yanaşsa kız zihninin bir köşesine çekiliyordu adamda ona tecavüz ediyomuş gibi oluyordu. ama ne hikmetse falcon kıza üç gün bu odadan çıkmayacaz dedi kız felicity'nin (mektubumu aldın mı ana karakteri) Thatchera göre lizbon f...lerini kıskaçlıktan ağlatacak davranışlarına bile taş çıkartacak hale girdi. ağırdan satma terimi o dakika itiberiyle havaya uçtu. madem dünden razıydın niye adama ilk baştan karşılık vermedin ki?
hadi onu geçtim judith in içinde aşk saklı kitabında da adam başta kıza resmen tecavüz ediyodu ama sonrasında hem okuyucuya hem kıza kendini affettiriyodu. öyle bi olay falconda yoktu. adam hödük gelmiş hödük gidiyor, bir değişme göremedik.

kısaca söylemek gerekirse okunmalı mıydı? belki. dönemin yaşam şartlarının bizim okuduğumuz diğer kitaplardaki gibi olmadığını yansıtması açısından güzeldi. karakterleri sevemedim o kötüydü. okunabilir olarak nitelendirebiliriz.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »