Kalbimdeki Mühür (Coin, #2)

8 puan

Breanna Colby'nin babası tutuklanmıştır. Babasının yaptıklarını öğrendikten sonra ona duyduğu azıcık sevgide gitmiştir. Artık her şeyi geride bırakmıştır. Kalbinde ki yaralarında zamanla iyileşeceğine inanır. Babası artık yoktur ve özgürdür. Hayatı ilk kez mükemmel ve umutla dolu görünür gözüne. Kısa sürede arkadaşlar edinir, konukları olur sürekli. Erkek konukları da olur ama hiçbiri onu etkilemez. Tek istediği eğlenmek, geziler, bugüne kadar mahrum bırakıldığı şeyleri yapmaktır. Evlenmek gibi bir niyeti yoktur. Geleceğini kadere bırakır. Üç aydır balayında olan yeni evli kuzeni ve eşi Damen'ın Vefa ve Güven bankası hemen büyümüştür. Onlar için Medford malikanesinin tam karşısına ev yapılır. Breanna ise evin her şeyiyle ilgilenir. Ev büyükbabalarının hayalini gerçekleştirmek için attıkları ilk adımdır. Malikanenin arazisini paylaştıklarını, çocuklarını orada doğurduklarını görmek büyükbabalarını çok mutlu edecektir. Paraları verirken de istediği Colby ailesinin üyeleri arasında sonsuza kadar sürecek bağdır.

Babasının tutuklandığı gece kuzeni Anastasia'yı öldürmesi için babasının muhbiri bir nişancı tutmuştur. O vuramadan Breanna katili elinden yaralamıştır. Katil işaret parmağını yaptırmıştır. Elinin böyle olmasına, acılar çekmesine sebep olan Breanna'yı ve çok sevdiği kuzenini öldürerek intikamını alacaktır. Bu yüzden Breanna'nın peşini bırakmaz. Breanna'ya kırmızı saçlı, yeşil gözlü, mavi elbiseli iki bebek gelir. İki elbisenin de tam kalbi yırtılmış, kırmızı bir boyayla işaretlenmiştir. Ayrıca kuzeni ile kendisini öldüreceği bir notta vardır. Anastasia ve Damen dönünce Damen yardım için arkadaşı Royce Chadwick'e gider.

Royce'nin zor bir çocukluğu olmuştur. Babası kendisini kanıtlaması için beş yaşındayken vahşi ata binmesini emretmiştir. Eğerden her düşüşünde kırbaçlanmış, her ağlayışında atın sırtında bir saat fazla bırakılmıştır. Altı yaşındayken ufacık bir odaya kilitlenmiş ve dışarı çıkış yolunu bulması istenmiştir. Yedi yaşında okuması için çeşitli dillerde kitaplar verilmiş ezberlenmesi istenmiştir. Yaptığı her hata için bir öğün yemekten mahrum bırakılmıştır. Meydan okumalar devam etmiş babasının her meydan okumasında ustalaşmıştır. Bu babasını daha çok öfkelendirmiştir. Önüne koyduğu zorlukların derecesi artmış, şiddetlenmiştir. Kendisini mahvetmek babasında takıntı olmuştur. Royce'nin iradesi daha çok güçlenmiştir. On iki yıl babasının zalimliklerine katlandıktan sonra okula gitmek için evden ayrılmıştır. Eve nadiren gitmiş annesi ölünce de gitmeyi bırakmıştır. Damen ile birlikte okumuşlardır. Sonra orduya katılmıştır. Başarılı bir strateji uzmanıdır. Bulunamayan ya da bulunmak istemeyen insanları bulur. Yaptığı işte en iyisidir. Searby kontununda kardeşidir. Delidolu, gözü pek, becerikli, cüretkar, zeki biridir. Mevcut durumu asla kabullenmeyip dünyaya meydan okur. Taviz vermekten nefret eder. Kuralları elinden geldiğince esnetip, her zaman uçlarda yaşar. Geleneklere uyan biri değildir. Kendi koyduğu kurallara göre yaşar.

Katil durmaz işçi kıyafetleri ile eve girer. Breanna'nın bir çizimini ve kombinezonunu alır. Bu kombinezonu kırmızı lekeli olarak bırakır. Yanında iki kadının elbisesinin kalplerine yakın kısımları kırmızı bir biblo ile. Bu şekilde tehdit mektupları devam eder. Başka cinayetlerde olur adamlar öldürülmüş ve eşleri kayıptır.

Royce araştırma işine girişir. Royce'nin evde olması Breanna'ya rahatlık verir. Kendisini koruyacağını bilir. Heyecanlanmasına neden olur. Var olduğunu bilmediği bir heyecan hisseder. Hiçbir erkeğin etkilemediği şekilde etkiler kendisini. Sürekli Royce'i düşünür, gözlerini ondan alamaz. Royce içinde aynı duygular geçerlidir. Kimseye anlatmadığı sırlarını Breanna ile paylaşır. Breanna'yı çok ister ve karşı koyamaz hislerine. Bir yanda duygular bir yanda katilin yakalanması ile uğraştıkları bir süreç başlar.

Polisiye ve aşk iç içe. Katil kitapta aktif bol bol görünüyor. Bu detaylar güzeldi. İkilinin ne ara aşık olduğu, nasıl olduğu hiç anlaşılmıyor. Birden aşık hallere girdiler. Yine bol detaylı, herkesin aktif olduğu bir kitaptı. Kuzenlerin kendileri gibi birbirinin kopyası olan kızları ve anneleri gibi birbirlerinin yerlerine geçmesi detayı güzeldi.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »