Kalbim Sende Kalmış - (Kayıp Şehir, #4)

9 puan

http://dilarabook.blogspot.com.tr/2018/01/kalbim-sende-kalms-kayp-sehir-4-selvi.html

Benim kalbim bu seride kaldı.
Kayıp Şehir Serisi sona erdi maalesef. Dördüncü kitap, Ali ve Arya'nın hikayesini anlatıyordu. Ali, kendini bildi bileli tek kadını sevmişti. Ömer ve Gazel çiftinin çocukları Arya. Yıllar boyu Arya'ya açılmak için doğru zamanı beklese de, o Amerika'dan nişanlısı ile dönünce planları tersine döner.
Aslında kitabın içerisinde bu söylediğim ufak olay dışında o kadar çok şey yer alıyor ki. Aksiyon mu dersiniz, komedi mi, pişmanlıklar, aşk...
Ali diğer kitaplarda yer aldığı kısımları şenlendiren bir karakterdi. Bu kitapta ise çoğunlukla sert adam hallerini okuduk ki adam nasıl şen şakrak olsun sevdiği, kendi gözünden sakındığı kadın nişanlanmış... O egosu, kendini beğenmişliği ancak onun üzerine bu kadar yakışırdı. Okuyanlar ne demek istediğimi anlamıştır.
Arya hakkında çok fazla şey söylemek istemiyorum, onun duyguları hep spoiler...Ama kitapta Ali'yi aratmayacak şekildeki planları, aslında tek bir tanesi ile beni benden aldı.
Kitabın komedi kısmının büyük çoğunluğunu Ali'nin babası Adem ve Ömer'e borçluyuz. Birbirleriyle laf yarıştırmaları, söyledikleri şeyler karnım ağrıyana kadar gülmeme neden oldu. Serinin diğer kitaplarında yer alan karakterleri de bol bol gördüm, doydum mu tabi ki hayır.
Aslında kitabı okurken sayfa sayısını biraz garipsemiştim puntolar da çok da büyük olmayınca. Ama kitabı bitirince anladım ki iyi ki bu kadar uzunmuş, hala gözümde tütüyorlar.
Selvi Atıcı'nın o kendine has anlatımı ve akıcılığı, yarattığı karakterleri ile hala tanışmamışsanız bu türü okumanıza rağmen, daha fazla geç kalmayın derim.
Seri Sıralaması : Kimliksiz, Pinokyo'nun Rüyası, Gitme, Kalbim Sende Kalmış

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »