Kalbim Sende Kaldı

10 puan

Global Endüstri’nin genel müdürü Nick Sinclair, Philip’in üvey oğludur. İş ortamında rakiplerdir. Hiçbir zaman Nick'i üvey oğlu olarak kabul etmemiş eşide oğlu olarak kabul etmemiştir. Nick son bir sene içinde dördüncü kez büyük bir ihaleyi Philip'in elinden kapmıştır. Şirketin içinde onları izleyip, tekliflerin içinde ki miktarları söyleyen bir casus olduğunu düşünen Philip de Nick’in şirketine casus sokmaya karar verir. Bu sıralar da uzaktan akrabasının kızı Lauren babasının isteği ile kendisinden iş istemeye gelir. Lauren'e birkaç dakikasını ayırıp gönderme düşüncesindedir. Müzik diploması olan birine göre uygun pozisyonu yoktur. Olsa bile işe almazdı çünkü hayatında Lauren kadar sinir bozucu, terbiyesiz, görgüsüz, gösterişsiz bir çocuk görmemiştir. Fakat karşısında çok değişmiş, gösterişli bir kadın bulunca casus olarak Lauren'i yerleştirmeye karar verir. Philip'in şirketinde ki casusu bulacaktır.

Lauren, yıllarca hiç ara vermeden çalışıp zorlu piyano egzersizleri yapmış üniversite de müzik eğitimi almıştır. Konser piyanisti olmak için gereken hırsın ve fedakarlığın kendisinde olmadığına karar vermiştir. Hayatta müzikten fazlasını ister. Okula gitmek, ders çalışmak, prova yapmak, eğitim masraflarını karşılamak için çalışırken hayatın tadını çıkarmaya fırsatı olmamıştır. Sayısız erkekle tanışmış ama kısa bir dostluktan fazlası için zamanı olmamıştır. Babasının rahatsızlığı, ödenmesi gereken faturalar onu bir süredir vermeyi ertelediği kararı vermeye zorlamıştır. Babası işini, sağlık sigortasını kaybetmiştir. Şimdi babasına yardım etme sırası kendisindedir. Bir işe ve paraya ihtiyacı vardır hem de hemen. Babası kendisinden habersiz iş görüşmesini ayarlamış ve zorlamıştır. Bu yüzden iş görüşmesine gider ve ummadığı bir şey ile karşılaşır.

Laura üniversitedeyken işletme dersleri almış, yazları sekreterlik yapmıştır. Becerilerinden dolayı da Philip sekreterlik önerir. Nick'in şirketinde bir sekreterlik pozisyonuna başvurmasını söyler. Orada casusu bulacaktır. Düşük maaş verirlerse açığı kapatacak, casusu bulursa ikramiye verecektir. Altı ay içinde casusu bulamazsa oradan ayrılıp Philip'in şirketinde çalışabilecektir.
Laura yardım etmek istediği için önce Philip'in verdiği işi kabul eder ama daha sonra yapamayacağını anlayınca sekreterlik için gittiği iş başvurusun da seçilmemek için elinden gelen her şeyi yapar. Yağmurda ıslanıp yapım aşamasında ki bir binaya girer ve peşinde biri olduğunu düşünüp koşarken iki adamın ayağının dibine düşer.
Yaşadığı talihsizlikten sonra ona yardım eden Nick Sinclair sayesinde kendisini bir anda işe alınmış bulur. Mühendis sandığı Nick casus olarak gideceği şirketin sahibi çıkınca da işler tamamen değişir.

İkili yakınlaşır. Nick umursamaz tavırlarından sonra Lauren'i yaralar ama sevdiği için yine uzak kalamaz. Nick ne kadar istemiyorum, umursamıyorum tavırlarına bürünse de tabi ki öyle değil. Nick'in kadınlara karşı bu soğuk, umursamaz tavırlarının nedeni çocukken annesi ile yaşadıkları ve üzücü çocukluğudur. İhanet suçlamaları ikiliye büyük bir darbe vursa da Nick sinir etse de neyse ki sonu iyi oluyor.

İkiliye bayıldım. Kitaba doyamadım keşke daha uzun olsaydı da doya doya okuyabilseydim ikiliyi. Yazarın yine harika bir kitabı.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »