Kalbim Sende Kaldı

9 puan

Sana İhtiyacım Var benim için tam bir hayal kırıklığıydı ama JM’nin tarihi aşk romanlarından sonra gayet güzel günümüz kurgular yazdığını bu kitap ile gördüm. Konusu, akıcılığı, tasvirleri ve çevirisi de bana göre oldukça güzeldi.

Lauren, her ne kadar müzik ile uğraşmayı sevse de ve bu konuda oldukça başarılı olsa da babasının hastalığı sonrası paraya ihtiyaçları vardır ve soluğu zengin akrabaları Philip’in şirketine alır. Aslında bu biraz zoraki olur çünkü babası bu görüşmeyi ondan habersiz ayarlamıştır ve Lauren’in onlar hakkında hiç de iyi anıları yoktur. Gelişen olaylar sonucu ise Lauren, Sinco şirketine sekreterlik başvurusu yaparak Philip’in şirketinden bilgi sızdıran kişiyi bulmak üzere onunla anlaşır. Tabi Philip’in ofisinden çıkar çıkmaz bunu yapamayacağını anlar, başvurusunu işi alınmamasını sağlamak için oldukça gülünç bir hale soksa da, şirketten çıktığı sırada ayağını burkar ve orada ona yardımcı olan Nick Sinclair ile tanışır. Kızımız onun mühendis olduğunu sanıyor tabi. Bu “mühendis” ise Lauren’in işe alınması için gerekli ayarlamaları ondan habersiz bir şekilde yapar.

Nick, kitap boyunca bende onun yanına gidip saçını başını yolma isteği uyandırdı. Yok ben çok eşliliğe inanırım seninleyken de on tanesini götürürüm tavırları, yok kıza hiçbir şey olmamış gibi davranmalar. Beni asıl sinir ettiği şey ise kitabın sonunda olanlar, yazarımız keşke kitabı 80 sayfa uzatsaydı da o sayfalar boyunca Nick’in acı çekmesini okusaydık.

Judith'in günümüz kitaplarına olan kötü algımın yıkılmasına neden oldu bu kitap. Başta da dediğim gibi Nick’in çok da istediğim gibi sürünmemesi hariç her şeyini beğendim ve kitap bir günden az bir sürede okunacak kadar akıcı. Tavsiye ediyorum.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »