İskoç Sürgünü (Campbell Trilogy #2)

10 puan

Patrick MacGregor ve klanını zalimliği ile bilinen Campbell klanının başı Argyll kontu yıllarca köle gibi kullanmış sonra da toprakların sahipliğini Glenorchy'e satmıştır. O da MacGregor'ları topraklarından çıkarmak için saldırıp her yeri yakmıştır. O zamanlar on yaşında olan Patrick annesinin kardeşinin düzenlediği saldırı da kardeşlerini alıp ormana kaçar fakat döndüğünde babasını ölü bulur. Kendisi de öldürülecektir fakat annesi araya girer ve kollarında ölür. Düşmanları olan Campbeller yüzünden senelerdir kanun kaçağı olarak yaşarlar. Zalimlikleri ile ilgili sahte dedikodular onlara duyulan öfkeyi arttırmış ve yıkıma uğrayan klan aranmaya başlanmıştır. Argyll Kral James tarafından MacGregor'ları mahkemeye getirmekle görevlendirilmiştir ona kuzeni ilk kitabın kahramanı Campbell ile Argyll'nin fedaisi Jamie ve kardeşi Colin de yardım eder.
Patrick ise kendisinden çalınanları,topraklarını geri alabilmek için elinden gelen her şeyi yapmaya kararlıdır.
Klan şefi olan kuzeni Alasdair ve kardeşi ile okçuluk yarışına katılmak için Campbell'lerin evinde yapılan şenliğe giderler. Burada Patrick Argyll'nin kuzeni Jamie'nin kardeşi Elizabeth Campbell ile güç kazanmak için nişanlanan John'un başka adamların yanında kekeme nişanlısına hakaret etmesine şahit olur. Elizabeth'de bunu duyup seninle evlenmem sözünü bile tamamlayamayınca adamlar daha fazla güler ve utançla kaçacakken su birikintisine düşer. Ağlayan ve ilgisini çeken kıza yardım eden Patrick olur.

Elizabeth üç kez nişanlanmış ve hiçbiri evlilikle sonuçlanmamıştır. İlk nişanı daha çocukken kararlaştırılmıştır. İkinci nişanı kralın Isabel ile evlenmesini istediği için bozulan Asi kitabında ki Rory MacLeod ile olmuştur. Üçüncü nişanlısından ise iki yıl önce kendisini aşağıladığı için ayrılmıştır. Kısa bir süre sonrada nişanlısının bir kulağını ve kılıç tuttuğu kolunun bir kısmını kaybettiğini öğrenmiştir.Nişanlısı ile olayından sonra bir daha kimsenin alayına maruz kalmamak için kekemeliğini kontrol altında tutmayı öğrenmiştir.Hayatını ise yalnız geçirmek istemez bir aile ister. Son nişanın da yaşadıklarından sonra sadece aşk için evlenmek ister. Fakat kuzeni kendisine biraz daha toprak verip yeni bir eş bulmaya karar verir bu yüzden yanına çağırır. Yolculuğa çıktığında ise MacGregor'ların saldırısına uğrarlar ve onu kurtarmaya gelen Patrick olur.Birbirinden etkilenen ikili Patrick onu güvenli bir şekilde evine götürmek istediği için yolculuğa beraber devam eder. Lizzie kaybettikleri adamları yerine yanlarında çalışmalarını teklif edince Patrick'in istediği fırsat ayağına gelir. Toprakları Lizzie'nin çeyizine verilmiştir ve onunla evlenerek hakkı olanı elde etmeye kararlıdır. İkili yakınlaşmaya başlar fakat kuzeni yeni nişanlı adayı olarak Patrick'in ailesinin ölümünden sorumlu adamın oğlunu seçmiştir. Bir süre rekabet olsa da tam Patrick iyiliği için aradan çekilmeye karar vermişken Lizzire sevdiği adamı Patrick'i seçer. Her şey yoluna girmiş evliliğe karar vermişlerken Argyll'nin sahte sözü yüzünden Patrick'in kuzeni, kardeşi, adamları ölür. Lizzie'nin abisi Colin'in emri ile kız kardeşine tecavüz edilir ve Patrick lider olur artık Lizzie ile evlenmesi imkansız bir hal alır.

Patrick klanına olan sorumluluğu ve sevdiği kadın arasında sıkışır. Lizzi'nin abileri Patrick'in kardeşi arasında sıkışıp kaldıkları zorlu bir kaçma süreci başlar. Zorlu bir mücadeleden sonra nihayet mutlu son gelir.

İkiliyi sevdim ikisinin de birbirlerinin güvenliği için verdikleri mücadele aşkları okunmaya değer. Kitap baştan sona kadar olayların eksik olmadığı hep bir hareketliliğin olduğu bir halde bitiyor ve özellikle kaçtıkları bölümde yaşadıkları, mücadeleleri çok güzeldi. Patrick'i Lizzie'nin üçüncü nişanlısına yaptıklarından dolayı da kutluyorum. Beğenerek okuduğum akıcı bir kitap.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »