İskoç Ateşi (Highlander Serisi 3)

8 puan

Serinin üçüncü kitabına geldiğimizde Chattan kızlarıyla devam ediyoruz yine. İkinci kitapta tanıştığımız Deirdre ilk kitaptan beri bir görünüp bir kaybolan Quinton'la karşı karşıya kalır bu kitapta.
Deirdre bir hata yapmış gönlünü yanlış kişiye kaptırmıştır, bu yüzden babası tarafından çeyizi manastıra verilip kendisi de manastıra sürülmüştür. Manastırda külkedisi kıvamında çalışan Deirdre kraliçe manastıra sığınıp yardım isteyince onun yerine geçer ve kraliçeyi arayan Quinton'un askerlerine yakalanır.
Serinin en akıcı kitabı İskoç Ateşi oldu benim için. Olaylar çok doluydu (kurgu diyoruz genelde buna) ama kitap kısa geldi. Daha ayrıntılı olabilirdi. Punto da diğer kitaplara göre daha büyük tutulmuştu. Bence bir serinin bir tarzı olmalı ve seri boyunca devam etmeli, kapağıyla iç tasarımıyla. kitaplıkta dururken biz seriyiz demeli duruşuyla. Bu konuda Diana Gabaldon Outlander serisi çok güzel duruyor rafta mesela :)
Yazarın tarzını, anlatımını sevdim, okuyacağım yazarlar arasına kaydettim. Serinin devamı şu an görünmese de bence Roan'la devam edecek gibi duruyor ve yine kadın kahraman bir Chattan olacak sanki. Hangisi demeyin geriye tek rahibe kalmadı çünkü, bir de spoiler spoiler... söylemiyorum işte :)

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »