İpeğin Fısıltısı (The Dressmakers, #1)

10 puan

Yazarı uzun zamandır okumamıştım tarzını unutmuştum bu kitap yazarı yeniden okumam için güzel bir seçim oldu çok beğendim kitabı.

Marcelline Noirot ve iki kız kardeşi dolandırıcı bir anne babanın kızlarıdır. Anneleri aslında bir soyludur ama öyle yaşamaz. Anne ve babaları birbirlerini dolandırıp evlenmişler daha sonra gerçekleri öğrendiklerinde ayrılmayıp başkalarını dolandırarak yaşamaya devam etmişlerdir. Dolandırıcılık ile geçen göçebe bir hayat yaşamışlar kızlarını da sık sık akrabalara bırakmışlardır. En son bıraktıkları yerde kadın terzi olduğundan kızlara işi öğretmiş ve eğitimleri ile ilgilenmiştir. Kolera tüm Paris'e yayılıp tanıdıkları hatta Marcelline'nin kocası da ölünce hiçbir şeyleri olmadan İngiltere'e dönmüşlerdir. Marcelline yıllarca kumar oynadıktan sonra kendi mağazasını açmıştır. Ülkenin en iyi terzisi olduğu konusunda da iddialıdır.

Yedinci Clevedon Dükü'nün Clara Fairfax ile doğumlarından itibaren evlenmeleri tasarlanmıştır. Resmi olarak nişanlanmasalar da herkes onların evleneceğini bilir. Düşes düğünün de yeni bir gardırop isteyeceğinden herkesin gözü de düşeste olacağından bu yeni müşteriyi elde etmeye kararlıdırlar. Üst tabakadan leydileri çekmek için büyük bir fırsat olacaktır bu.

Marcelline üç senedir Avrupa turunda olan dükün peşine düşer. Düşesini giydirmek için önce onu ikna etmesi gerektiğini düşünmüştür çünkü faturaları ödeyecek olan dük.
Clevedon Clara'ı çocukluğundan beri sever. Sürekli yazışırlar ve evlenmek için acele etmemeye karar vermişlerdir. Hayatına yön vermek için dönmesine yakın karşısına çıkan terzi ise tüm planlarını bozar.Daha ilk karşılaşma da birbirlerinden çok etkilenirler. Marcelline'nin dükü ikna etmek için uğraştığı dönemde yakınlaşırlar.
Marcelline istediğine sonunda ulaşır elbiseleri yapacaktır hatta ünü yayılmaya başlamıştır. Tabi bunun dışında dük ile olan yakınlığı dedikodularıda yayılmıştır. Fakat mutlu değildir. Hesapta olmayan bir durum ile karşı karşıyadır yeni doğan aşk.
Clevedon ise bir daha asla eskisi gibi olamaz. Ne zaman evlenme teklif etmeye hazırlansa yapamaz çünkü aklında başka biri vardır. Ne kadar yasak olsa yapmamalarının gerektiğin bilseler de birbirinden uzak duramayan bir çift var. Marcelline'nin kendisinden bile kurnaz bir kızı var çok tatlı iki kız kardeşi ailenin kadınları büyük küçük hepsi fena.

Çok güzel bir kitaptı çok sevdim olaylar,karakterler hepsi çok güzeldi. Sıradan hikayelerden sıkıldığım bir zaman da iyi geldi kitap. Çift arasında yoğun bir çekim var bu duygusal anlamda da hissediliyor. Öyle aksiyon dolu bir kitap değil hiç yormadan strese girmeden okunacak bir kitap. Her şeyden biraz var kitapta bu yüzden sıkılmadım. Aslında üç kardeşin başarı hikayesi gibiydi kitap resmen tırnakları ile kazıyarak gelmişler bu günlere. Tabi entrikasız,olaysız gelmediler. Okurken eğlendim diğer kardeşleri de merak ediyorum küçük kız ise ayrı bir olay.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »