İntikamla Gelen (Gypsy Serisi 1)

7 puan

Kayla FiltzWalter’in annesi çingene babası barondur. Başına buruk, dik başlı, asi, patavatsız nerede nasıl davranacağını bilmeyen biridir. Babası bir leydi gibi yetişmesini istemiştir. Fakat çingene kanı kısıtlayıcı, kurallarla dolu hayata hep isyan etmiştir. Kabilesindeki kiracılar ödenmeyen borçları yüzünden topraklarını kaybetmek üzeredir. Kabilesinin her yıl gelip konakladığı arazide bu borçlarla gidecektir. Acil çözüm ararken kasabada mola veren Sutherand dükü Falcon hayatına girip kur yapmaya başlamıştır. Aşkın sadece kitaplarda olduğunu ya da çok zor bulunduğunu düşünür. Kendisini olduğu gibi isteyecek, kısıtlamayacak, özgürlüğünü elinden almayacak bir adamla evlenmek isterken bir anda kendisini dükün teklifini kabul etmiş halde bulmuştur. Dükün kendisinde ne bulduğunu anlayamadığından evlenmek için endişeleri vardır. Dük söz verip topraklarını geri alacakları anlaşmayı imzalamıştır. Ailesi için yapmak zorunda olduğunu düşünerek evlenmiştir. Düğünden hemen sonra dük anlaşma kağırtlarını alarak gitmek zorunda kalmıştır. Bir ay sonra Kayla ortadan kaybolan kocasını bulmaya kararlıdır. İstenmemek zaten zorken arazilerini ister. Bunun hesabını düke sorup kendisinden çalınanı alacaktır. Bu yüzden dükün kapısına dayanır.

Sutherland dükü Falcon'dan erkekler korkar kadınlar ise dizlerine kapanır. Çalışanları, düşmanları adını duyanlar titreyerek çekinir ondan. Hayatı yolundayken karısının kendisini ziyarete geldiği haberini alır. Evlenmediğinden emin olduğundan kapısına gelen kadını evine almaz.
Kayla kocasının evine giremeyince başka çaresi kalmadığından kuzeni ile dükü gittiği davetten kaçırır.
Falcon kendisini bir yatakta çıplak, bağlanmış halde bulur. Karşısındaki büyüleyici kadın karısı olduğunu söyler. Önce bir çetenin kendisini dolandırmaya çalıştığını düşünür. Kayla'nın istediği kağırtları imzalamayınca Kayla kuzeni ile Falcon'u bayıltıp yüzüğünden mührü alarak gider. Evliliğini iptal edip gidecektir. Kim olduğunu bilmeyen kocasının kendisini bulamayacağından emindir.
Evlilikleri yasal olarak kayda geçince düzinelerce kadından kurtulmayı başaran Falcon sonunda bir eş sahibi olmuş olur. Ödeşmek istediği için Kayla'nın karşısına çıkar ve evliliği iptal edebilmeleri için yanında olması gerektiğini söyleyerek Kayla ile Londra'ya döner. Böylece ikili bir araya gelmiş olur.

Falcon'u evliliğe ikna edebilmek için çok sayıda kadın uğraşırken Kayla evliliği istemez. Kimsenin kendisiyle konuşmaya cüret edemediği şekilde konuşur. Falcon aşka inanmaz. Aşık olma yeteneğinin olmadığını düşünürken evliliği sürdürmek, gerçek hale dönüştürmek ister. Kayla'nın çenesinden, asiliğinden, öfkesinden hoşlanmadığı halde ondan vazgeçemez. Onu ister bu intikam isteğinin önüne bile geçer. Kayla içinde durum aynıdır.

Kayla çok inatçı inadı bıktıran cinsten. İnatçı, kendi bildiğini okuyan, güçlü bir karakter yaratılmaya çalışılırken bıktıran kitaptan soğutan bir karakter olmuş.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »