İmkânsızın Şarkısı

7 puan

Kitap hakkında yapılan yorumları beğenip D&R a geldikten sonra almıştım, gerçi başlayıp okumam bir hayli zamanımı aldı ama olsun.Nasıl desem, japonların anlatım tarzına alışığım az çok ondan çok yadırgamadım ama alışılageldikten bayağı farklı gelmesi normaldir.Ben sadece yazarın o yıllarda yaşadıklarını biraz Amerikanvari anlatmasına takıldım.Şahsen japonlar gibi tutucu bir millette böylesine kafa yapısı serbest insanlar olması, kızların utanmadan cinsellikten bahsetmesi garip geldi, pek gerçekçi bulamadım.Hikaye dram açısından güzeldi, keşke sonunu biraz daha net devam ettirseydi dedim.Okuma zevki olarak güzel ama çok şey beklemeyin derim.

8 yıl, 2 ay

Yorumlar
« geri ileri »

1 ile 2 arası yorum gösteriliyor, toplam 2 yorum.
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Haruki Murakami'nin kitaplarında biraz o rahat tavır var. Hızlı okunan bir kitap, güzel diyebilirim gibi ama çok yoğun konusu yoktu. Daha sonra filmini de izledim ama filmi aşırı sıkıcıydı, önce filmi izleseydim beğenmezdim.

8 yıl, 1 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Şahsen filminin bir şeye benzemeyeceği kanısındayım izlemeden bile, sadece aktörler karakterleri duygusal yönden ne kadar yansıtabilmiş diye bakmak isterdim.İlk defa okudum zaten Murakami'yi 1-2 kitabına daha bakmak istiyorum ama aynı durum söz konusu ise eğer daha okumam herhalde.

8 yıl, 1 ay     
« geri ileri »