İlişki Durumu: Karmaşık (Truly, Idaho, #1)

10 puan

Bu aralar yazarın kitaplarını hız kesmeden okuyorum. Kitap Delaney'in üvey babası Henry'nin ölmesi ile başlar.
Üvey babası beklentilerine göre davranıldığı zaman mükemmel bir baba olmuştur. Her zaman kontrolü elinde tutmuş Delaney'in hayatını kendi istediği yönde şekillendirmiştir. Taki, Delaney artık dayanamayıp özgür olmak isteyip bir de Nick ile bir olaya karışana kadar.
Kasabadan uzaklaşıp hayatını kendi istediği gibi yaşamaya başlamıştır. Henry ile de tamamen görüşmeyi kesmişlerdir. Yıllar önce gittiği arkasında birçok dedikodu bıraktığı bu kasabaya cenaze için geri döner. Bir an önce gitme derdindedir. Üstelik karşılaşmak istemediği bir Nick vardır.
Vasiyet okunur kendisine üç milyon dolar kalmıştır. Bunu alabilmesi için bir yıl kasabada annesinin yanında kalması gerekiyordur. Aksi taktirde miras Nick'e geçecektir. Nick içinde bir şeyler bırakmıştır. Onun içinde bir şart vardır. Bir yıl boyunca Delaney ile herhangi bir ilişkisi olmayacak yoksa miras Delaney'e kalacaktır.

Nick meşru bir çocuk değildir. Babası yıllarca onu kabul etmemiştir. Babası yeniden evlendiğinde yeni karısı da babası da kendisini kabul eder umuduyla babasının evine gitmiştir. Babası karısının kızını kabul edip ona baba demesine izin vermiştir. Nick yıllarca beklemiş olmasına rağmen onu kabul etmemiştir. Üstelik kovmuştur. Bu olaydan sonrada Nick babasını istemez. Babası hastalığı nedeniyle öleceğini öğrendiğinde Nick ile iletişime geçmiştir. Çünkü bir varisi yoktur ve tek istediği bir torundur. Bunun için evlenmesine gerek olmadığını, tüm mirasını vereceğini, soyadını almasını söylemiştir ama olumlu bir cevap alamamıştır. Henry'nin vasiyeti sayesinde başlayan kovalamaca başta biraz durgun gelse de sonra çok iyi ilerledi.

Henry'e sinir oldum. Öz oğluna tek bir şey vermemişken başkasının kızını kendi çocuğu gibi benimsemesi yaptıkları, Nick'in yaşadıkları üzücüydü.
Yazarın okuduğum başka bir kitabında ikilinin evli ve ikizleri olduğunu okumuştum bunu bilmek güzel. Güzel bir kitaptı sevdim.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »