Hırsız ve Güzel (Victorian Rebels #1)

10 puan

http://dilarabook.blogspot.com.tr/2017/06/hrsz-ve-guzel-victorian-rebels-1.html


Hırsız ve Güzel kitabı favori historicallerimin arasına yerleşti diyebilirim. Kitaba biraz tereddüt ile başlamıştım ama ilk sayfasından son sayfasına kadar beni içine hapsetti kendileri. Oldukça akıcıydı ki çevirinin de bunda faydası büyük. Okunmasını zorlaştıracak hiçbir şey yoktu kitapta, yazar argo kelimelere yer vermiş ve cinsel sahneleri de gayet yoğun ama benim dilinde rahatsız olduğum bir şey olmadı.

Farah, büyüdüğü yetimhanede sevdiği çocuğu, yani Dougan Mackenzie’yi kaybettikten sonra oradan kaçar ve yıllar sonra Scotland Yard’da yani emniyet müdürlüğü diyebileceğimiz bir yerde katip olarak karşımıza çıkar. Asıl kimliğini herkesten gizleyerek hayatına dul Farah Mackenzie olarak devam eder ta ki bir gün tüm İngiltere’nin en azılı suçlusu tutuklanana dek. Dorian Blackwell Farah bilmese de onun geçmişinin bir parçasıdır.

Farah’ın aslında kim olduğu, Dougan hakkındaki büyük gizem derken kitap göz açıp kapayıncaya kadar bitti elimde. Olay kurgusu oldukça yoğundu ve ince işlenmişti her şey bir bir açıklanana kadar kitabı nasıl okudum bilmiyorum. Karakterler oldukça farklıydılar, hepsi oldukça gerçekçi bir parça taşıyorlardı içinde. Farah’ın sadakati, Dorian’ın geçmişi yüzünden kendisine kabus olan anıları… Dorian, tarihi aşk romanları içerisinde sanırım geçmişi en acı ve yıkıcı olan karakterdi benim okuduklarım arasında. Hala etkisinden çıkamadım, taş kalpli, acımasız bir adam, bu bir maske mi yoksa gerçek kişiliği mi? Çıtayı ilk kitap ile bayağı yükseltti yazar gözümde. Yan karakterler Murdoch, Walters, Argent, Tallow ise aileden sayılabilir. Newgate hapishanesinin eski mahkumlarını oldukça sevdim.

Kitabın sonunda ikinci kitap Avcı’dan ufak bir kesit var. Yazar Christopher Argent ile çıtayı Everest’e çıkaracak gibi.

Victorian Rebels serisi şiddetle tavsiyemdir.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »