Hiçliğin Kıyısında (The Edge of Never #1)

10 puan

http://illekitap.blogspot.com.tr/2016/04/j-redmerski-hicligin-kysnda-egde-of.html

Telif haklarının alındığı duyurulduğunda kasıp kavuran, sonrasında kitap çıktığında aynı fırtınayı estirmeye devam ettiren kitap Hiçliğin Kıyısında, 2. kitabın çıkması ile artık okunsun dedim. Aslında içten içe 2. kitabın çıkmasını bekliyor, peş peşe okumayı amaçlıyordum. Eğer sizde benim gibi düşünüyorsanız hazır iki kitapta yayınlanmış ve seri bitmişken okuyun! Daha ilk paragraftan kitabı tavsiye ettim gerisini siz düşünün :)

Akıcı, sürükleyici, başlarda yavaş gitse de sonradan hızlanan, hızlandıktan sonra da temposunu düşürmeyen sürprizlerle dolu ama aynı zamanda eğlendiren şaşırtan bir kurgusu var kitabın.
Başlarda biraz klasik bir konu gibi görünürken kitabın kaleme alınışı o kadar iyi ki konu klişelikten çıkıp etkileyici bir hal alıyor! Elinizden bırakamıyor, hevesle bir sonraki sayfayı çeviriyor, düşüncelerinizde hep ne olacağını düşünüyorsunuz.

En azından ben öyle hissettim :)

Şu kitap, bazen benimde içimden geçen ve sizlerinde zaman zaman düşündüğünüz arabaya atlayıp sadece sürmek hissinin yansımasıydı. Bir yerde keşke Camryn kadar cesur ve gözü kara olabilsek de demek istiyorum... Çoğu yerde duygularımın yansımasını gördüm Cam'de bu yüzden de ayrı bir sevdim.

Kitapta duygular çok güzel anlatılmıştı, eksiklik havada kalan ya da karakterlerin neden öyle davrandıklarını anlayarak okumak çok iyiydi. Normalde hiç sevmem karakter geçişli kitapları bunda da bir Cam bir de Andrew tarafından anlatılıyordu kitap, ara ara geçişler oluyordu ama bu bile rahatsız etmedi beni ve birçok duyguyu bu şekilde daha iyi hissedeceğimi düşündürttü yazar.

Çoook öncelerden lise son, üniversite ilk sınıflarda deli gibi klasik rock dinlerdim ve uzun zamandır dinlemediğim bu müzik türünü bu kitap tekrardan hayatıma döndürdü bu yüzden de ayrı bir yer edindi kitap. Hatta bazı yerlerde kitapta adı geçen şarkıları işaretledim sizlerle paylaşmak için :) onları yazacağım aşağıda :D

Kitapta özellikle ilgimi çeken bir kısım vardı o da... Eurydike - Orfeus dövmesi... Andrew'un kaburga bölgesinde bu dövmenin yarısı var ve sevdiği aşık olduğu evleneceği kadınında diğer yarısını yaptırmasını düşünecek kadar romantik... o dövmenin hikayesi de ayrı bir romantik...

Kitabın konusuna değinmeyeceğim arka kapağı yeterince anlatıyor daha fazlası kitap içeriğine girer ama şunu diyeyim bu kitabı okuyan herkes bir adet Andrew Parrish isteyebilir.

Kitabın son iki-üç bölümünü soluksuz okudum hatta son bölümün ilk sayfası ne oluyor be dememe neden olacak detaylar vardı. Çok fena şaşırttı yazar beni. Keşke Andrew'ın Cam'den sakladığı sırla ilgili daha fazla detaylar okusaydık diyeceğim ama bu şekliyle bile yeterince iyiydi.

Ben kitabı çok beğendim, ve şuan bu yorumu yazıyorum ama gözüm de Sonsuzluğun Kıyısında... ona başlamak için çok heyecanlıyım.

Tavsiye ederim, okuyun! Seveceksiniz :)

Ahh bir de kapaktaki kız... Cam'in ta kendisi... o da saçını örüyor ve tek omzunun üzerine atıyor... kapağın kitabı yansıttığı kitapları ayrı bir seviyorum :D

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »