Hayallere Kapılma (Liar's Club #2)

6 puan

Lord Etheridge olarak bilinen Dalton Montmorency'i babası ölünce vaftiz babası olan İngiltere başbakanı Lord Liverpool yetiştirmiştir. Dalton'dan hep kendisine arka çıkmasını,gücüne katkı sağlamasını beklemiştir. Dalton'da onun emrinde pek çok görev yürütmüştür. Yalancılar Kulübünden emekli olan ilk kitabın kahramanı Simon'un yerine geçip yeni lider olmuştur. Kraliyet dörtlüsünden biri olmasına rağmen onun kobra olduğunu kulüpte bilen kimse yoktur.
Sör Thorogood'un politik karikatürleri bazı güçlü adamların yaptıklarını ele alarak onları komik duruma düşürmüştür. Haksızlığı ve yolsuzluğu ortaya çıkaran bu karikatürler sırları ortaya çıkarmış kisinin mevkisini,kimisinin karısını kaybetmesine neden olmuştur. Karikatüristi bulma görevini ise Dalton üstelenir ve Sör Thorogood kılığına girer.Ülke için komplo peşinde olup olmadığını çözecektir. Casusların yeni lideri olduğundan onların saygısını kazanmak,onlardan biri olduğunu,işinde ne kadar iyi olduğunu göstermek için bizzat görevi üstelenir.

Clara Simpson'un asker olan kocası ölmüş oda kocasının ailesi ile yaşamaya başlamıştır. Yan koşusu olan ve çalışanına çok kötü davranan lordu iğneleyerek ilk karikatürünü çizmiş daha sonrada bunlardan ödeme almaya başlamıştır. Her kuruşunu ise taşınmak için biriktirir.Tek istediği kendi ayakları üzerinde durabilmektir. Son gittiği baloda Sör Thorogood gelince şok olur çünkü gerçeği kendisidir. Herkesin ortasında onu ele veremeyeceğinden yalanlarını ortaya çıkarmak için ona yakınlaşmaya karar verir.Onun dikkatini çekebilmek için de diğer kadınlar gibi olmaya karar verir. Onlar gibi göz kamaştırıcı ve aptal olacaktır. Bu yüzden maskesini düşürmek için harekete geçer.

Birde ilk karikatürünü çizdiği lordun kötü davrandığı hizmetçisi yerine çalışıp bu sayede bilgi alır.Yine öyle çalışmaya gittiği bir gece karikatürlerde hep adı geçtiği için lordun evine giren Dalton ile karşılaşır. Birbirlerini hırsız ve hizmetçi sanarlar.İkli böylece gündüz başka kimlikte gece başka kimlikte görüşmeye başlar.
Sör thorogood'un ölüm emri verildiği için ikili birde suikastlerle uğraşır.Casusluklar,kaçma kovalama,aşk derken kiatp bitiveriyor.

İkilinin aşkı geç başladı.Aslında aralarında ki aşkı hissedemedim var mıydı.Karakterleri anlayamadım anlamlandıramadım.Kadın karakteri cesur göstereceğim derken her şeye karışan,çok bilmiş bir tip yaratmış yazar. Yazar karakterleri kılıktan kılığa sokmayı seviyor bu durum ilk kitapta aşka engel olmazken bunda ikiliyi de aşkını da baya etkilemişti.İlk kitap çok eğlenceli iken bu kitap kesinlikle öyle değil. Ayrıca diğer kitaba göre casusluk olayları daha fazlaydı.Pek sevemedim.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »