Hayallere Kapılma (Liar's Club #2)

9 puan

https://dilarabook.blogspot.com.tr/2017/07/hayallere-kaplma-liars-club-2-celeste.html

İlk kitap Gönlünü Kimseye Kaptırma, ikinci kitap Hayallere Kapılma dan bir tık daha yukarıda olsa da, bu kitabında başlı başına bir albenisi vardı diyebilirim. Özellikle içinde yer alan casusluk, komplo, komedi ve beklemediğim şekilde yer alan dram unsurunu da sayarsam.

Tarihi aşk okumaya başladığımda casusluk temalı kitapları okumayı pek sevmezdim bu türde sonrasında tabi isteğim değişti. Epsilon bu konuda birçok seriye el atmış olsa da kitaplara veya onların devamına ulaşmak bir hayli zor.

İlk kitaptan tanıdığımız Dalton Montmorency karşımıza Yalancılar Kulübü'nün yeni lideri olarak karşımıza çıkıyor ve çok da önemli bir görevi var. Politik çizimleriyle bir çok kişinin oklarını üzerine çekmiş Sör Thorogood'u bulmak. Planı sosyete de tanınmadığı için kendisini Sör Thorogood kılığına sokmak ve gerçekte bu adı kullanan kişinin dikkatini çekerek onu bulmak. Tabi bu kişinin bir kadın olduğu kimsenin aklına gelmiyor.

Clara, yani Sör Thorogood, Dalton'un maskesini indirmeye çalışırken bir hayli ilginç şeyler deniyor kendi karakterine aykırı olan. Adamın foyasını indirmek için yapmadığı şey kalmadı. Dalton'un ise bu karikatüristin oldukça ilginç olduğu düşüncesi ile sokaklarda bir palyaço edasıyla gezdiği sahnelerde bir hayli eğlendim. Tamam İngilizler moda konusunda çok değişik fikirlere sahipler ama zamanında bu kadar uç şeyleri nasıl normal karşılıyorlardı düşündükçe gülesim geliyor.

Dalton ilk kitapta bende nedense karanlık, gizemli bir hava uyandırmıştı tabi kendisi kesinlikle gizemli işler yapıyor ama umduğumdan çok daha normal denebilecek bir erkek karakter ile karşılaştım. Tabi bu kötü bir şey değil.
Çeviri konusunda bir sıkıntım olmadı bence gayet akıcıydı düzenlemesiyle beraber. Ve yukarıda da dediğim gibi bu kitap da okurken beni bir hayli eğlendirdi. İlk kitapta karşılaştığımız karakterleri bu kitapta da görmek oldukça zevkliydi özellikle üçüncü kitabın karakteri James'i.

Tarihi aşkta yeni bir heves ya da başka bir tür arıyorsanız seriyi denemenizi tavsiye ederim.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »