Güz Fırtınası

8 puan

Jane Hammond'ın papaz olan babası ölmüştür. Abertillery Dükleri de ailesinin papaz evinde kalmasına izin vermiştir. Annesi ise artık evden ayrılıp yeni bir başlangıç yapmak istemektedir. Bu düşüncelerini de yeni düke söylemek ister fakat başaramaz. On altıncı Abertillery Dükü Alexander Darius Cunningham kendisine babasının başka bir kadından olan kardeşi Beatrice'e yol göstericisi olması görevini verir. Dükün sağlayacakları için bu teklifi kabul ederler. Annesi Jane ve kardeşinin dükten uzak durmasını ister. Çünkü Abertillery Dükleri ahlaki zayıflıkları, zamparalıkları ile tanınmaktadır. Üstelik yeni dükün de gönüllü hemşirelik yapan dul bir kont kızının hayatını kararttığı ve sonuçları ile yüzleşmediğine dair dedikodular vardır. Bu yüzden dükün ilgisini çekmemeye çalışırlar. Fakat yeni görevleri bu işi imkansız hale getirir.

Jane yanında biri ağlayınca ağlayan, gülünce gülen biridir. Nişanlı sayıldığı Philip'in annesi onay vermediği için ilişkileri henüz duyulmamıştır. Üstelik bir de fantastik kitap yazar. Bunu kimliğini gizleyerek yayımlayacaktır. Hayatı kitabı, ailesi ile geçiyorken yeni dükün gelmesi ile iyice değişir. Alexander ile sık sık karşılaşmaya, başlarına olaylar gelmeye başlar. Bu durumlar onları yakınlaştırır. Bir de evlerinin çatısına düşen ağaç onların Alexander'in evine gitmesini sağlayınca daha fazla yakınlaşırlar ve Alexander Jane'i düşesi olarak seçer. Bundan sonrası ise ikilinin duyguları ve gerçekler için verdikleri mücadele ile geçiyor.

Açıkçası kitaba başlarken sayfa sayısı önce gözümü korkuttu. Ama kalın kitapların genelde daha çok olayı barındırdığı için güzel olacağını düşünerek başladım. Pek bir olay yok. Alexander Jane'i çok istediği için evlenmeye karar veriyor hemen de evleniyor. Öyle evlilikten kaçan çapkın bir erkek, aşık olmadan evlenmem diyen bir kadın yok. Evlenmeleri de aşık olmaları da çok çabuk oldu. Nasıl oldu zaten anlayamadım. Eğlenceli diyaloglar vardı ama bazı cümleler çok acemi işi geldi. Kitapta ki tek olayın çözümüne anlam veremedim. Jane'nin çoğu davranışını komik bulmadım ona da anlam veremedim.
Kitap kapağı, iç tasarımı çok güzeldi beğendim. Ateş serisi karakterleri de renk kattı. Onların bölümlerini okumak keyifliydi.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »