Güvercin Gerdanlığı

8 puan

Öncelikle kitap aşk üzerine. Hem beşere duyulan aşk hem Allah aşkı. Yalnız iyi tasniflendirilmiş. Örneğin kitap önce insana duyulan aşkı, çeşitlerini ve aşk yolculuğu esnasında insanların başına neler gelebileceğini mesellerle anlatıyor ve neredeyse her akıbetin peşine bir şiiri var İbn-i Hazm'ın. (şiirler Türkçeye çevrildiğinden olsa gerek düz yazı gibi hissettiriyor). İnsani aşk kısmı benim açımdan çok sıkıcıydı ne zaman ki Allah aşkı kısmına geldi o kısımda kitabın akışı yerine geldi.
İspanya'da doğup büyüyen ilahiyatçı Zahiri mezhebindendir. Nedeni de İslam'ın anlaşılmasının önündeki engellerin kaldırılmasını istemesindendir. Hatta Sufiliği bu yüzden tedirgin edici bulur.
Kitabına güvercin gerdanlığı demesinin sebebi ise "aşk, güvercinin halka şeklindeki tüyleri gibi boyna geçer ve ölene kadar bitmez." demesinden dolayıdır.

1 yıl, 3 ay

Yorumlar
« geri ileri »

1 ile 2 arası yorum gösteriliyor, toplam 2 yorum.
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.
Profil Resmi

Ben kitapları açamıyorum

1 yıl, 3 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Bu site kitapları açıp okumanız üzerine değildir maalesef. Vikitap, kitabı okuduktan sonra yorumlamanıza yarar. Bu sayede şimdiye dek kaç kitap okuduğunuzu, istek listesine ekleyerek ne okuyabileceğinizi görebilirsiniz. Bunun yanı sıra takas listesi de oluşturabilir diğer üyelerle kitaplarınızı anlaşma durumunda takas yapabilirsiniz. E-kitap uygulamaları için önerilerim Storytell (sesli kitap özelliği de vardır) ve Kitapyurdu E kitap uygulamalarıdır. İyi günler dilerim.

1 yıl, 3 ay     
« geri ileri »