Gözlerinin Esareti

8 puan

Ünlü karanlık şövalyenin gerçek adı Rafael olsa da El Faris Karyan Jamir olarak anılır. Kasabasına saldırılıp ailesi öldürülmüştür.Bu olay onu gaddar,acımasız bir adama dönüştürür. Herkesin adını duyunca bile korkuyla ürperdiği,kaçmak için ölümü bile göze aldığı,iblis diye anılan karanlık lordu savaş alanında ki çadırında öldürmeye çalışırlar. Buna cesaret eden ise sıra dışı güzellikte ki Keira Destina'dır.

Keira'nın annesi Aragon prensesidir ve düşman oldukları Kastilya Krallığının gayrimeşru prensine aşık olur. Bu duyulunca ortalık karışır ve hamile annesi sıradan bir köylüye baron unvanı verilerek evlendirilir.Zaten meşru olarak kabul edilmeyen prenste zehirlenerek öldürülür. Annesi doğumundan sonra bir daha çocuk sahibi olamayınca kocası onu boşayıp yeniden evlenmiş yeni karısından da bir kızı olmuştur. Keira'ı babası, üvey annesi ve kardeşi hep hor görmüş,hep babasına görünmemeye çalışmış,sevgisiz bir ortamda sevgiye aç olarak büyümüştür. Annesi ölünce de bu durum iyice katlanılmaz olmuştur. Sadece seyisleri onunla ilgilenir. İki yıldır da ona babasından korunmasına yarayacak savaş ve savunma dersleri verir. Yine bir gün çalışırlarken babasına yakalanırlar. Kılıç kullanmada ki becerisini fark eden babası El Kayran'ı öldürme görevini verir. Kiera ise karşılığında babasından birazcık sevgi ve saygı görmek ister. Bu yüzden kabul eder.

Fakat Kiera'nın umduğu gibi olmaz ve hemen yakalanır. Kayran ile hep mücadele etse de direnmesi adamı daha çok etkiler ve onu bırakmamaya karar verir. Kiera ise Kayran'ın kollarında istekli olduğu bir hayata katlanamaz. Hiç giymediği kadar güzel elbiseler giyip esir olduğu halde hizmetçileri olsa da aşağılanmaya dayanamaz. Kayran'ın emirlerini hep sorgular,kafa tutar bu yüzden kırbaçlansa da sonunda yardımına gelen seyisi sayesinde kaçmayı başarır. Fakat Kayran peşini bırakmaz. Birde Kiera'nın babası kralın isteği ile barış için bir anlaşma teklif eder. Kayran'a kızını ve bir kaleyi vereceklerdir. Baronun Kiera ile bir ilgisi olduğunu bildiğinden Kayran baronun peşine düşer saraya davet eder ve bu sayede yeniden Kiera'ı bulur. Kendisine ait olduğunu söyleyip vermek istemese de gerçek kimliği ortaya çıkar. Kiera gerçek kimliğini öğrenir,dövülür,yaralanır,kaçar sonunda aşık olur ama sivri dilini,inatçılığını hiç bırakmaz. Rafael'in ise ömrü Kiera'nın peşinde koşmakla geçer,onun için savaş başlatır,yakın arkadaşı kralına bile karşı gelir. Hep böyle iyi değil yapmaması gereken zalimlikler yapsa da sonu mutlu son.

Kiera'nın inadı bir süre sonra baydı kırbaç bile yedi inadından.Zamanında babasına da biraz gösterseydi ya bu inadını,sivri dilini.Krala bile hakaret ediyor abartı boyutuna geçti. Bu yüzden sevemedim onu. İkinci bir aşk daha vardı Rafael'in yakın arkadaşı kral Rodolfo'nun aşkı.Genelde ikinci karakterlerin aşkı yüzeysel iken burada bol bol okuyoruz. Kesinlikle bu kadar uzun tutulmasına gerek yoktu çünkü iki hikayenin karakterleri de dış görünüşleri dışında neredeyse aynı. Gereksiz yere sayfa sayısını arttırmış, uzatıp sıkmasına neden olmuş.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »