Gönülçelen (Warenne Dynasty, #1)

10 puan

Rolfe Warenne kral William'ın en güvenilir şövalyesidir. Acımasız,sert,yenilmez bir savaşçıdır. Sakson asileri durdurmak için adamları ile gittiği köyü yakıp yıkarken durmalarını söyleyen kir içinde ki bir kız dikkatini çeker. Beğeniyle peşinden gider ve tecavüz etmek üzere olduğu kadının sözlüsü olduğunu öğrenir. Kral on iki yıllık hizmetlerinden dolayı ona Aelfgar kalesini verir ayrıca kalenin leydisi Alice ile de evlenecektir. Ceidre Alice'nin üvey kardeşidir ve tecavüzden kurtulmak için kardeşi Alice olduğunu söyler ve hikaye böyle başlar.

Ceidre'nin sağ gözü bazen kaydığı için insanlar aynı anda farklı yöne bakabildiğini sanmışlardır. Bu yüzden ona şeytanın gözü,cadı demişlerdir.Büyükannesi gibi hastaları iyileştirebildiği yönü ortaya çıkıncada sürekli cadı denilmiş bu yüzden kendi akrabaları bile ondan uzak durmuştur. Hayatı böyle geçmişken kalelerini kurtarmak isteyen iki abisine casusluk yapmaya başlar.

Rolfe büyüleyici bulduğu evlenmek için sabırsızlandığı kadının baldızı olduğunu öğrenince hayal kırıklığına uğrar. Kardeşi ile evlenmeden önce de evlendikten sonrada gözünü Ceidre'den hiç alamaz. Ceidre ise nefret ettiği Rolfe'den kaçar,kimsenin cesaret edip yapamadığını yapıp ona vurmaya çalışır,mücadele eder,eleştirir,meydan okur. Yakalanan abisinin kaçmasına yardım edince de Rolfe sonrasında kimseye aldırmadan koşup kollarına aldığı,yaparken çok zorlandığı kırbaç cezası verir. Bir kadının duygularını hiç önemsememiş,korkmamışken Ceidre için korkar. Onu korumak için kralına yalan söyleyip,ihanet eder hale gelir. Bu yüzden gücünün servetinin yarısını bile kaybeder. Ceidre casusluk yapmaya devam edince de onu koruyamayacaksa bunu başkasını yapmasını ister. Tekrar ihanet ederse asılmazdı bu yüzden en yakın adamı ile evlendirir. Ama düğün gecesi hakkını almaya gelir ve tecavüzle başlayan ilişkileri başlamış olur.

Ceidre başlarda Rolfe'den nefret ettiği için casusluğu kolayca yapar ama sonrasında içi sızlayarak yapmaya devam eder. Abisne verdiği söz için ilişkilerine önce bu sayede başlasa da zamanla ikili için işler değişir. Fakat Ceidre'nin son ihaneti her şeyi iyice zora sokar. Ceidre'nin fedakarlığı hayran etti. Yaşadıkları onu delice kıskanan kardeşi Alice'nin yaptıkları üzücüydü. Buna rağmen yıkılmaması aşkı çok güzeldi çok sevdim bu cadıyı.
Tabi ki Rolfe'nin yaptıkları sinir bozucuydu. Ama daha ilk sayfalardan itibaren Rolfe'nin o ilgisi derin duygusu hissediliyordu. Başta evlenemeseler de Ceidre'i hep karısı olarak göreceği kalbinde öyle olduğu o sözleri çok etkileyiciydi. Çok sevdim kitabı yazarın yeri ayrı.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »