Gönül Kaçanı Kovalar

8 puan

Sam Cooper, yırtılan omuz kasları yüzünden polis akademisini bırakmak zorunda kalan olay yeri muhabiridir. Yapısı gereği insanları gözlemler. Her zaman etrafındaki mağazaları, binaları, oralara girip çıkan insanları inceler. Yine böyle bir günde klasik kuyumcu gözüne çarpar ve genelde içeride kadınlar olurken bu kez içeride kapüşonunu kafasına geçirmiş, elinde silah olan bir adam görür. Tam çıkarken adama çelme takıp, kafasına vurur ve hırsızı yakalamış olur. Kuyumcunun sahibi kahramanca davranışı için kendisine hediye vermek için ısrar eder. Coop ise istemediğinden ucuz olduğunu düşünerek bir yüzük alır. Ama yüzük yıllar önce çalınmış bir yüzüktür. Arkadaşı yüzüğün değerli bir parça olduğunu söyleyince araştırır ve yüzüğün bir sete dahil olup bin dokuz yüz ellili yıllarda zengin bir aileye ait olduğunu ama bir akşam yemeği sırasında çalındığını öğrenir. Eski çözülmemiş bir sır olduğunu fark eder. Derin bir inceleme yaparsa işine yarayacak bir bilgi bulabilirdi. Roman yazmak en büyük tutkusu olduğundan son zamanlarda kaybettiği yaratıcılığını yeniden kazanıp yeni kitabı için bir fikir bulmuş olur. Ayrıca yüzük onu bekar kızların hedefi haline getirir. Şehrin bekarlarından birini ele alıp onun kahramanca davranışlarını takip eden bekar günlüğü köşesinde günün bekarı olur. Kadınlar peşindedir ve onlardan gelen hediyeleri çöpe atarken peşinde olan Lexie ile tanışır.

Lexie, web tasarımcısı olan dünyayı gezmeyi seven özgür ruhlu biridir. Büyükannesi ile haberlerde Coop'u görürler ve seçtiği yüzüğün büyükannesinin kolyesinin takımına çok benzediğini fark eder. Büyükannesine sekseninci doğum gününde özel bir hediye vermek istediğinden yüzüğü almak için Coop ile iletişime geçmek ister fakat bir türlü ulaşamaz.Arkadaşı arka kapı yöntemini önerince sonunda ona ulaşır.Mücevherin geçmişini birlikte araştırıp Coop'un kitabı için web sitesi tasarlamaya karar verirler.

Ayrıca kuyumcuda Coop'u arayıp yüzüğü alıp yerine başka bir hediye vermek ister. Yüzük hakkında öğrenilmesi gereken bir gizem vardır. Coop'un evine hırsız girer yüzüğün peşindedir. Lexie'nin büyükannesi ve yakın arkadaşı Sylvia tuhaf davranmaya başlar. İkilinin nişanlı olduğu haberleri çıkar.
Bu olaylar ikiliyi bir sırra sürüklerken aynı zamanda karşı koyamadıkları bir çekimde olur. Lexie Sam'da daha önce hiç hissetmediği güven duygusunu bulur ona evde olmayı istemesi için bir neden verir. Lexie ise Sam'e hep korktuğu, güvenmediği özgürlük hissini verir. İkiliyi okurken çok keyif aldım eğlenceli güzel bir kitap.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »