Gönül Hırsızı (The Stanton Family #2)

6 puan

Beşinci Trask Kontu Simon St. James İngiltere'nin yün endüstrisini yönlendirebilmek için bir plan yapar.Ham maddelerin üretiminden,ürünlerin satışına kadar ticaretin her aşamasında tekel olabilecektir. Ortak olmak istediği fabrika sahibi olan ve kuzeyde fabrika kurmak için de ortak arayan biri vardır. Böylece dünyanın büyük bir kısmında ki yün ticaretinin yönetimini ele geçirebilecektir. Fabrikalar için de kömüre ihtiyacı vardır. Büyük kömür yatağı olan arazilerde Sophie Stanton'ın çeyizidir. Bu yüzden evlenmeye karar verir.

Sophie on iki yaşından beri Simon'a aşıktır. Sürekli yaramazlık yaptığından onu kurtaran hep Simon olmuştur. Yaptıklarından dolayı hep Simon'u çileden çıkarmış ve azarı yemiştir. Simon'un genç kız olduğunun farkında olmadığını ve kendisini kardeşi olarak gördüğünü düşünmeye başladığında ise evlenme teklifi gelir. Simon Sophie'nin yıllardır kendisine aşık olduğunu bildiğinden hemen kollarına atlayacağını düşünür fakat öyle kolay olmaz.
Sophie teklifi önce kabul eder fakat nişanı açıklamaya hazır hissetmez. Simon'ın evlenmek için acele etmesinden bir şeyler sakladığını anlar ve işin içinde arazileri olduğunu öğrenir. Gerçek bir aşk istediğinden tüm ailesi işin içine girse de nişanı bozar.Böylece evleneceğiz evlenmeyeceğiz atışmaları başlar.

Kitapta ki tek olay evlenmeye karar verme,vazgeçme,ikna etmeye çalışma çabaları. Sophie'nin çantasını çaldığı için tanıştığı, babalarının kötü davrandığı yardım etmek istediği iki çocuk ve kıskanç eski sevgili. Eğer bunlara olay denirse tek olay bunlardı.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »