Gölgeler (Refaim, #1)

10 puan

Gaby erkek ikiz kardeşi Jude'u bir trafik kazasında kaybetmiştir. Bu acıyla başa çıkarken kendini dış dünyaya biraz kapatmıştır. O günden sonra sürekli rüyalar görür ve bu rüyalarını bir internet sitesinde hikaye olarak yayımlar. Ta ki onu ve Jude'u tanıdığını söyleyen kişi karşısına çıkıncaya kadar.

Ama bir sorun vardır. Gaby ne Rafael'ı tanıyor ne de anlattıklarını biliyordur. Çünkü Gaby hafızasını kaybetmiştir. Rafael nam-ı diğer Rafa Gaby'yi bir yıldır arıyordur. Yalnız Gaby'i arayan sadece Rafa değildir. İblislerle savaşan Nefilim ırkı ile Rafa, Jude ve arkadaşları anlaşamadıkları bir konu sonucunda ikiye ayrılmıştır ve Daniel önderliğindeki ekip de Gaby'i arıyordur ve onu tehdit etmeye başlayacaklardır. Çünkü herkes Gaby ve Jude'un büyük bir sırrı keşfettiklerini ve öldürüldüklerini düşünür. Gaby geçmişini hatırlamaya çalışırken Daniel önderliğindeki Nefilimlerin kaçırdığı arkadaşını kurtarmaya çalışacaktır.En önemlisi Gaby kimin tarafında yer alacağına karar verecektir.


Öhöm öhöm.. Öncelikle kitapta iblisler mi dersiniz zebaniler mi dersiniz melekler mi dersiniz ne ararsanız var. Gölgeler bu türe yeni bir anlam katıyor. Nefilim kelimesini kabul etmeyen ve kendilerine REFAİM ismini veren bir ırk ile karşı karşıyayız . İlk başlarda diğer melek kitapları gibi olsa da ilerleyen bölümlerde kitabımız daha da farklılaşıyor. Bir kere ortada hafıza kaybı ve kaybedilmiş bir kardeş acısı var. Bu kitaba gerekli olan dramı katarken kaçırılan bir arkadaş ve ne olduğunu yeni keşfeden bir düşmüş melek , gizemi ; onu koruyan - benim bayılarak okuduğum tatlı mı tatlı öküz mü öküz biri olur kendisi bay adonis- Rafa ve -yakışıklı olduğunu kabul ettiğim kibirli bay takım elbise - Daniel da aşkı katıyor. Rafa ile Gaby arasında geçmişte büyük bir olay olmuş ve artık eskisi gibi değiller. Bunun ne olduğunu öğrenememek içimi cızlatsa da rahatlamamın sebebi Gaby'nin de bunun ne olduğunu hatırlamaması. Aslında biz okuyucular Gaby ile aynı durumdayız.Niye mi? Çünkü o da olayları yeni öğreniyor bizler de.


Şunu söylemeliyim ki ben şimdiden Rafa'nın tarafını seçtim. Daniel baştaki yaptığı hareketten dolayı şansını hemencecik kaybetti. Üzgünüm Daniel tatlı , yakışıklı çocuksun herkeste takım elbise sendeki gibi durmayabilir ama bizımla diğilsın diyerek bu güzel kitabımızı bize kavuşturan Yabancı Yayınları'na çok teşekkürlerimi sunuyorum. Umarım devam kitabını büyük bir hızla çıkarırlar.


En kısa zamanda bu kitabı edinip okumalısınız. Okumamak büyük kayıp gibi klasik bir cümle kullanıyorum ama kusura bakmayın gerçekten de öyle. Yarın bir gün arkadaşınız sorarsa Rafa gibi bir düşmüş melekle tanışmadım demeyin. Ya da tanışmayın. Böylelikle Rafa'yı sizlerle paylaşmak zorunda kalmam :D

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »