Gitme - (Kayıp Şehir, #3)

9 puan

Bayıldım, bayıldım, daha çok bayıldım.
Selvi Atıcı'nın kalemini gerçekten özlemişim.
Bu sefer okuduğum kitabı Kayıp Şehir Serisi'nin üçüncüsü, Kimliksiz'in Deryal'inin oğlu Tunç Mirza'ya aitti.
Hık demiş babasının burnundan düşmüş, hatta onu geçip üzerine tur bindirmiş bir karakterdi.
Aşık olduğu adamı sadece tek bir gece de olsa beraber olabilecek kadar sevecek Hayat ile kendini hiç beklemediği bir durumda bulan Mirza, okuması en heyecanlı çiftlerden biriydi. Aralarında uzun bir süre romantizm adına hiçbir şey yoktu, Mirza ona bir çöp kadar değer vermiyordu, kıza yapmadığı kalmadı. Hayat gibisini bulmuş, bir de hor görüyordu.
Kafasına sonra taş mı düştü kaya mı, kitabın ilk yarısında Mirza'ya ne kadar kızdıysam, ikinci yarısında kızgınlık ile karışık bir sevgi besledim. Cidden, benim böyle bir çifti ve kitabı okumaya ihtiyacım varmış.
Hayat, peygamber sabrı olan biriydi. Naif, kesinlikle gördüğü davranışları, özellikle ailesinden olan, hak etmiyordu. Mirza'nın tam tersi anlayacağınız.
Sayfa sayısı bana göre ne eksik ne fazlaydı. Bonus olarak daha önceki kitaplardaki karakterleri görmekte ayrı bir sürprizdi. Kimliksiz kitabındaki Adem ve Şirin çiftinin oğlu, Kayıp Şehir'in yeni yöneticisi Ali'ye değinmiyorum bile. Mirza ile yaptığı muhabbetlerde beni kahkahaya boğdu. Sıradaki kitap onun, bakalım aşık Mecnun'un başına neler gelecek.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »