Gazap Ve Şafak (The Wrath and the Dawn #1)

8 puan

http://dilarabook.blogspot.com/2018/07/gazap-ve-safak-wrath-and-dawn-1-renee.html

Siz siz olun ikinci kitap olmadan ilkini okumak gibi bir deli cesaretine kapılmayın. Ben başımı alıp nerelere gidem ne yapam hal çaresi yok mudur bu merakı dindirmenin bir yolu?...
Binbir gece masallarını bilmeyen yoktur sanırım. Yıllardır kitaplara, filmlere konu olmuş olan, eşlerini öldüren zalim kral Halid ve onu kendine anlattığı hikayeleriyle aşık eden Şehrazat.
Kitap bu konuyu genç kurgu ile ele alıyor. En yakın arkadaşının kral tarafından seçilip öldürülmesinden sonra bizzat onun eşi olmaya gönüllü olup saraya giren Şehrazat, Halid'i tanıdıkça işin bir de görünmeyen yüzünü fark etmeye başlıyor.
Öncelikli olarak kitap çok güzeldi ama bir iki şikayetim de yok değil. İlk olarak bu konu Binbir gece masalları olmadan olmaz bence. Yazar zaten bir iki hikayeye yer vermiş, çok da güzel anlatmış. Ama yine de biraz daha ağırlık verebilirdi onlara. Elbette oturup hikayeleri yazmasını beklemiyordum ama en azından aşklarının geliştiği kısımlarda masallara biraz daha önem verilebilirdi. Bir de Şehrazat on altı, Halid on sekiz yaşında olarak kaleme alınmış. Bu tarz bir konuda yaşların daha büyük olmasını tercih ediyorum.
Masal demişken, arka planda kendini ufak dokunuşlarla belli eden sihir, diğer kitapta daha ön planda olacak gibi geliyor, işe katılan fantastik boyutu sevdim.
Halid'in zalim görünüşü altında yatan gerçek kişilik ile Şehrazat'ın ona olan karşılığı çok naifti. İkisinin beraber olduğu sahneleri okurken çok zevk aldım. Şehrazat'ın mantığı onu sevmemdeki en büyük neden. Halid'i de Halid olduğu için seviyorum, anlatmıyorum yaşıyorum kendisini. Şehrazat ondan nefretle bahsederken bile adamın adını okumak bir hoş oluyordu.
Halid'in kuzeni Celal, Şehrazat'ın hizmetlisi Despina, ikinci kitapta düzgün bir konuşma sahnesi olup olmadığını merak ettiğim sessiz fedai Rajput ise varlıklarıyla kitabı güzelleştiren yan karakterlerdi. Hatta Tarık'ı bile sevdim diyebilirim. Olan da ona olacak gibi gösteriyor gidişat.
Bazen kitapta bahsedilen yabancı terimleri bilmediğimden zorlansam da bunun dışında akıcılığı bozan bir etkenle karşılaşmadım. Yayınevi kısa bir sözlüğe yer vermiş son kısımda, ilk başa koysalardı daha iyi olurdu.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »