Evcilik Oyunu (Bachelor Chronicles, #1)

10 puan

Yazarın okuduğum ilk kitabı.
Alexander Denford bir barondur. Baron Sedgwick hovarda, rahat yaşayan bir adamdır. Evlenmesi için peşinde olanlardan ve evlenmesi için baskı yapanlardan kurtulmak için kendisine bir eş uydurur. Sevgili hayali eşi Emmaline hasta, sosyeteye girmez,kocasının sözünden çıkmaz,kocasının istediğini yapmasına izin verir. Alex bunun rahatlığı ile yaşarken bir anda gelen haberler ile her şey değişir.
Hayali karısı alışveriş yapmaya,evini yenilemeye başlamıştır. Alex bunları duyunca kendisine faturalar gelmeye başlayınca ne olduğunu anlamak için evine döner ve artık bir eşi vardır.

O sahtekarı sokağa atma düşüncesi ile gittiği evinde çalışanları evin hanımı için endişelenir halde bulur. Popüler sahte karısının odasına gittiğinde karısı kocam zorla içeri girmenden hoşlanmayacaktır diyerek kendisine silah doğrultur. Vurmak üzere olduğu adamın kocası olduğunu öğrenince de şaşkınlıktan düşürdüğü silah ateş alıp kocasını sıyırır ve duvara çarpar. Karısının tek düşüncesi duvar kağıdının mahvolması,emeklerinin boşa gitmesi,odanın havasının bozulması olur. Alex ise onu omzuna atıp evden kovacakken kendisinden sonra ki varis kuzeni karısı ile gelir. Dedikoducu çiftin orada kalmaya başlamasının sorumlusu da sevgili sahte karısıdır.
Alex onu göndermeye kararlıdır ama öncelikle kuzenleri gidene kadar sahte karısının evinde kalmasına izin verir. Emmaline'nin ise iki haftası dolmadan gitmeye niyeti yoktur.

Alex'in hayalinde ki Emmaline ufak tefek mütevazi biri iken bulduğu kadın vahşi,harika,baştan çıkarıcı bir kadındır. Emmaline'e söylenen baron ise sıkıcı bağnaz bir adam iken karşısında gördüğü adam her yönüyle ilgisini, çeken bir adamdır.
Alex Emmaline'nin aslında kim olduğunu onu kimin tuttuğunu ortaya çıkarmaya çalışırken onun geçmişi sırları da ortaya çıkmaya başlar. Bir de kuzeni Hubert var ki babaları ikizdir ve anneleri onları karıştırıp varis olması için Alex'in babasını seçmiştir. Hubert hala buna karşı ve gerçek varisin kendisi olduğunu söyler en azından unvan ona geçmelidir. Bu yüzden ikilinin evliliğine karısı ile bol bol karışır. Kuzenler,ikilinin aralarında gelişenler derken kitap bitiyor.

Kitabı beğendim. Emmaline ve uydurduğu hikayelerine,pikette ki ustalığına,dolandırıcılığına, kayıtsız eğlenceli hallerine bayıldım. Özellikle sonlara doğru her yerde Emmaline ile ilgili bir olayın ortaya çıkması verdiği karışıklık sonunda kendisinin de bilmediği uydurdukları sahte kimliğin gerçek olmasını keyifle okudum. Farklı bir konusu var, konu dikkatimi çekince başladım hemen biten akıcı,eğlenceli bir kitap.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »