Düğün Gecesi (The Derrings #1)

10 puan

Leydi Meredith Brookshire yeni dul kalmıştır. Kocası evlendikleri gece çekip gitmiş yıllarca ihmal edilmiştir. Kocasının yıllarca göstermediği ilgi ve alakadan sonra bu kadar erken öleceğini düşünmemiştir. Ayrıca geçimini sağlayabileceği bir şeyde bırakmamıştır. Babası ve halasından başka kimsesi yoktur. Gidecek yerleri de yoktur. Çok sevdiği evi Oak Run'dan da vazgeçmek istemez. Ruhunu besleyen evin tadilatından bahçe düzenlemesine kadar yapılan her işte emeği vardır. Evin her şeyine kendisi koşturduğu, iyi hale getirdiği halde evini yeni varisine kaptıracaktır. Evi kaybetmeyi göze alamazdı ev için savaşmalıydı. Ayrıca bakması gereken bunamış babası ve halası vardır. Kendisi tek olsa dadılık, hizmetçilik yaparak geçinebilrdi ama diğerlerinin de sorumluluğu üzerindedir. Yeni varis hayatta, sağlıklı ve mirasa sahip çıkma niyetindedir. Kocasının üvey erkek kardeşinin de onun kadar kötü ruhlu, merhametsiz olacağını düşünür. Bir yabancının merhametine sığınmak zorunda olduğunu bilmek onu ürkütür. Kaderi onları beş parasız sokakta bırakacak bir adamın ellerindedir. Bir daha kaderini bir erkeğin eline teslim etmeyecektir. Aşkın bu kadar kolay olduğunu düşünmeyecektir. Eğer varisi olsaydı herkesin hayatı kurtulmuş olacaktı. Bu yüzden yeni varis Nicholas Caulf gelmeden halası ile bir plan yaparlar. Kocası ile hiç yakınlaşmamış olsa da hamile olduğunu söyleyecek böylece yeni varis hak iddia edemeyecektir.

Nicholas sekiz yaşındayken babası onu ve kendisiyle evlenmeden önce opera sanatçısı olan annesini sadakatsizlikle suçlayıp kovmuştur. Zor bir hayatları olmuş bedenini satmak zorunda kalan annesi sefalet içinde ölmüştür. Babasına ve abisine kızgın olduğundan hayatının olduğu gibi devam etmesini ister. Köklerini çoktan reddetmiş, annesini mahveden adamın hiçbir şeyine sahip olmak istemez bu yüzden önce kontluğun başkasına devredilmesini ister fakat sonra ortağının de desteğiyle fikri değişir.

Meredith ve halası Nicholas gelince her şeyin istedikleri gibi olacağını düşünseler de daha kötü olur çünkü Meredith'in ölen kocası geydir. İkili arasında bir çekim olur ama gerçekleri öğrenen Nicholas Meredith'i evlendirmeye karar verir. Başka çaresi olmayan Meredith kabul eder. Koca bulma uğraşlarından sonra nihayet birini bulur. Kandırılma olayını öğrendikten sonra Nicholas önce ne kadar sert davransa da kıskanmadan edemez. İş ciddiye binince sevdiğini anlayıp evlenme işini durdurur ama duygularını kabullenmeleri çok kolay olmaz. O kadar olay kaçmadan sonra nihayet mutlu son olur.

Yazarın okuduğum ilk kitabı.
Sonu tahmin edilebilir bir kitap ama akıcı. Bazen sinirlenerek bazen üzülerek bazen de eğlenerek okuduğum bir kitap oldu.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »