Dudaklarımda Şarkısın (Smythe-Smith Quartet, #3)

8 puan

Hugh Prentice bir markinin en küçük oğludur. Her şeyi fark edip,hatırlar.Bu yeteneği kart oyunlarında çok işine yaramıştır.Atılan her kartı sırasıyla aklında tutabilme yeteneğine sahip olduğu için hep kumar oynar.Kimse onu yenemezken sarhoş oldukları bir gece arkadaşı Daniel ile oynar ve Daniel kazanır. Kart oyunlarında asla kaybetmediği için hile yaptığını düşünür bir de kendisi ile dalga geçtiğini düşününce düelloya davet eder. Düello zamanı ise sakinleşmiştir ve arkadaşını gerçekten vurmayı düşünmezken onu yaralar. Uyandığında kendisi topal kalmış arkadaşı da babası yüzünden İngiltere'den gitmiştir. Abisinin bir kadınla evlenmek gibi bir düşüncesi asla yoktur. Hugh'da daha iyi bir aday olduğundan babası unvanın ona ve çocuklarına geçmesini ister. Tek istediği Hugh'un evlenip bir varis vermesidir. Oğlunun sakatlığından dolayı bu şansı elinden aldığını düşündüğü için Daniel'in peşine düşer. Hugh ise düelloya çağıran kendisi olduğu için arkadaşının suçsuz olduğunu düşünür. Bir senesini yeniden yürümeyi öğrenmeye harcadıktan sonra bir senede arkadaşını rahat bırakması için babasını ikna etmeye çalışmıştır.Sonra ki bir senede onu bulmaya çalıştıktan sonra nihayet onu bulup getirir.

Bu skandaldan sonra itibarını geri kazanabilmesinin tek yolu Daniel'in kendisini affettiğini göstermektir. Aralarında sorun olmadığını sosyeteye göstermek içinde Daniel'in isteği ile onun kardeşi Honoria'nın düğününe katılır.Birde gelin kendisinden kahvaltı masasının başında oturacak kuzeni hastalandığı için onun yerini alıp ana masada kendisine eşlik etmesini ister. Böylece uzak durmak istediği nadir insanlardan olan,nefret ettiği aynı şekilde nefret edildiği Sarah'ın yanında oturacak kişi olur.

Sarah Pleinsworth üç başarısız sezon geçirmiştir.Kuzeni Honoria evlenecektir.İki hafta sonrada onun abisi diğer kuzeni Daniel ile eski mürebbiyeleri evlenecektir.Baş nedime olmasına rağmen mutsuzdur. Aslında kendisi de evlenmek ister.Her sene Smythe Smith ailelerinden evlenmemiş dört en büyük kuzen var olmayan müzik yetenekleri ile çalmaya zorlanırdı.Evlenmek istemesinde ki nedenlerden biride önce ki serilerden bildiğimiz tarif edecek kelimelerin olmadığı bu korkunç gürültüden kurtulmaktır.Kuzeninin düğününde de ilk sezonunu düello yüzünden kaçırdığı için evlenememesinden sorumlu tuttuğu,hayatlarını,ailelerini mahvettiğini düşündüğü daha tanışmadan nefret ettiği Hugh ile eşleşince sinirlenir.

Sarah dışında herkes Hugh'ı suçlamaktan vazgeçmiştir.Birbirinden hiç hoşlanmayan bu ikili arka arkaya iki düğüne katılmak zorunda kalır.Aralarında ki atışmalar bir süre sonra ateşkese dönüşür. Sarah nefret ettiği adamı bir süre sonra takdir etmeye başlar.Vakit geçirdikçe de ikilinin başka duyguları hissetmesi fazla sürmez.

Seri boyunca geçen düello ve sonrasında yaşananları iki taraftan da öğrenmiş olduk. Hugh için hayatımızı mahvettiniz dendi ama asıl hayatı mahvolan oydu. Herkes mutlu mesutken sakat kalan o oldu onun suçlanması çok saçmaydı bu yüzden başta Sarah çok sinir bozucu geldi.Kitapta pek bir olay yok zaten düğünlerle geçiyor bu yüzden diğer iki kitabın kahramanları Honoria ve Daniel'i bol bol görüyoruz. Daniel Anne ile tanıştığında tek gözü mordu onunla evlenirken yine mor bu kitapta da harikaydı.Sarah'ın üç kız kardeşi de çok eğlenceli özellikle tek boynuzlu at sevdalısı Frances.Leydi Danbury bile var kitapta.Beklediğimden çok daha iyi,güzel bir kitaptı.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »